Γιώργος Πατούλης για τον τουρισμό υγείας: Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της χώρας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στις σημαντικές προοπτικές της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού υγείας αναφέρθηκε σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα: «Υγεία – Παιδεία – Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με συνδιοργανωτές, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Βελαϊτών Ιωαννίνων, τον Δήμο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου ,με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών από τον χώρο της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Όλες οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε τόσο σε επίπεδο επαφών και εξωστρέφειας εκτός Ελλάδας αλλά και στο εσωτερικό υπηρετούν έναν στόχο: Να αναδειχθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον ιατρικό τουριστικό .

Μάλιστα ο κλάδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένα από τα πεδία που αποδεικνύει στην πράξη ότι η χώρα μας είναι ανταγωνιστική και τα περιθώρια για περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε επίπεδο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας είναι μεγάλα. Αυτοδιοίκηση και Επιστημονικοί φορείς, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το τεράστιο αυτό κεφάλαιο, για την οικονομία της χώρα μας που ονομάζεται Τουρισμός Υγείας».

Επίσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα, τόσο στο πλαίσιο της μέχρι πρόσφατα ιδιότητάς του, ως προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας αλλά και σε πρωτοβουλίες που εμπνέονται από την αγάπη του για τα Ιωάννινα .

Ομιλητές της εκδήλωσης για την υγεία ήταν ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και ο καθηγητής, Δημήτρης Κρεμαστινός, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. Για την παιδεία μίλησαν ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Στέφος, και ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθανάσιος Γκότοβος, ενώ ομιλία για την ασφάλεια πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.