Γιώργος Πατούλης από Μελβούρνη: Όλοι μαζί μια γροθιά για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην ομιλία του κατά την έναρξη του συνεδρίου για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό στη Μελβούρνη, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης είπε ότι "είμαστε περήφανοι για την ομογένεια, για τις δυνάμεις που κρύβει ο Ελληνισμός όταν του δίνεται ευκαιρία. Η μητέρα πατρίδα έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από την ύφεση. Κι αναζητούμε ελπίδες ανάπτυξης όπως είναι ο τουρισμός Υγείας".

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, «είμαστε εδώ αναζητώντας κοινό βηματισμό. Θα υπενθυμίσω την συμβολή της επέκτασης της τουριστικής περιόδου σε μια χώρα για την εθνική οικονομία. Αυτά τα προτερήματα θα έπρεπε να αποτελούν βασικές αρχές της πολιτικής μας ως χώρα.

Έχουμε εδώ και καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες, δημιουργώντας τους ανάλογους φορείς και ενθαρρύνοντας τις πρωτοβουλίες και πιστεύοντας στους ομογενείς σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε ευτυχείς για την ανταπόκριση που βρήκαμε σε αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης.

Έχουμε ιστορική παράδοση στην ιατρική αλλά και προοπτικές σήμερα λόγω υψηλής ποιότητας γιατρών και των εγκαταστάσεων που μαζί με το βιοκλίμα μας δίνουν μοναδική ευκαιρία. Μένει να το οργανώσουμε όλοι μαζί. Μαζί σας θα χαράξουμε κοινή πορεία. Τα μηνύματα είναι θετικά απανταχού του κόσμου. Απομένει να αδράξουμε τις ευκαιρίες. έχουμε την βούληση, το πείσμα, συμμάχου, εσάς, όλους του Έλληνες που με διεθνή γνώση μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή του εγχειρήματος. Αποδείξαμε το μεγαλείο του έθνους μας. Πάμε μαζί σαν μια γροθιά. Να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας».

Το συνέδριο διοργανώνεται  από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ.