Γυναικεία υπόθεση στην Κρήτη η περίθαλψη 170 εξαθλιωμένων μεταναστών

  • Iatropedia
Παράδειγμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αγάπης για το λειτούργημά τους έγιναν δύο γιατρίνες από τα Σφακιά που έσπευσαν στην Γαύδο να βοηθήσουν πρόσφυγες... Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά δεν επισκέφτηκε νοσοκομεία...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Γυναίκες γιατροί από την Χώρα Σφακίων και την Ανώπολη μαζί με μια δημοτική νοσηλεύτριαμετέβησαν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στη Γαύδο για να βοηθήσουν 170 περιπου μετανάστες που αποβιβάστηκαν χθες στο νησί.

Οι κ.κ. Δήμητρα Κουκούλη, Ευτυχία Λιώρη και Αργυρώ Καρτσωνάκη με αυτοθυσία έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους εξαθλιωμένους ανθρώπους και μάλιστα η κ. Κουκούλη έκρινε ότι ήταν απαραίτηση η διακομιδή 3 ασθενών, ανάμεσά τους κι έναν έφηβο 13 ετών (τον οποίο ανέταξαν μετά από ανακοπή που υπέστη) στην Χώρα Σφακίων και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Χανιά για να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο της πόλης.

Η Δήμαρχος Γαύδου, Κέλλυ Καλινίκου, με την συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού, τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς που έφτασαν επιτόπου, προσέραν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

Το Σάββατο αναμένεται οι μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα χθες, στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου υπό τον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό. Οι δύο άνδρες της ηγεσίας του ΥΥΚΑ ενημερώθηκαν και …ενημέρωσαν για την ενδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας στο νησί αλλά δεν επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια…!