Γιατροί του ΠΕΔΥ: Η 3η ΥΠΕ καταφεύγει στο Εφετείο παρά τις ελλείψεις γιατρών…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από την Ομοσπονδία των γιατρών του ΠΕΔΥ, η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομες τις απολύσεις 42 γιατρών στην 3η ΥΠΕ, και η Περιφέρεια αντί να συμμορφωθεί και να σπεύσει να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν, καταφεύγει στο Εφετείο. Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου είναι και από το υπουργείο Υγείας που προεκλογικά υποστήριζαν τα αιτήματα των γιατρών αυτών και τώρα "σφυρίζουν" αδιάφορα.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση των γιατρών της ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ:

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης με αριθμό 1314/2016, η οποία έκρινε παράνομες τις απολύσεις 42 γιατρών της 3ης ΥΠΕ και με δεδομένο ότι οι διοικητές των ΥΠΕ, αφενός είναι γνώστες των ελλείψεων σε ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό στα ΠΕΔΥ και αφετέρου γνώστες και των υποσχέσεων της νυν κυβέρνησης που ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί δημόσια την στήριξη των γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ με ακύρωση των αποφάσεων Γεωργιάδη, αναμέναμε η 3η ΥΠΕ να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των γιατρών-οδοντιάτρων και να μην συνεχίσει την ίδια αντιδικία.

Αντίθετα, η 3η ΥΠΕ επέλεξε να ασκήσει έφεση κατά της ανωτέρω δικαστικής απόφασης, γεγονός το οποίο είναι:
-Σε βάρος της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επιτείνοντας τις βλαπτικές ενέργειες προς το δημόσιο αγαθό της υγείας λόγω της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού και
-σε βάρος της συνολικής αξιοπιστίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με τις προ 3 ετών διακηρύξεις.

Η Ομοσπονδία απαιτεί την άμεση ανάκληση της ασκηθείσας Έφεσης εντός εβδομάδος και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.