Γιατροί- φαρμακοποιοί σημειώσατε Χ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απάντηση σε δηλώσεις του Δημήτρη Βαρνάβα περί μη συγκράτησης κάποιων φαρμακοπειών που νοούν να πωλούν στα φαρμακεία τους είδη υπόδησης και άλλα άσχετα με την στενή έννοια του φαρμακείου, έδωσε ο Διονύσης Ευγενίδης, γ.γ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προτρέποντάς τον να ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα στον δικό του κλάδο. Απάντηση βέβαια υπήρξε και από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστα Λουράντο.

Την περίπτωση πώλησης εμφιαλωμένου νερού με την ένδειξη «για βρέφη» από κάποια φαρμακεία στηλίτευσε ο τ.πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και νυν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Δημήτρης Βαρνάβας, με αποτέλεσμα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να το πάρουν προσωπικά και να του απαντήσουν…

Διαβάστε παρακάτω τι είπε ο κ. Βαρνάβας:

«Κυκλοφορούν δεκάδες αγύρτες στην ελληνική κοινωνία. Από τον αλήστου μνήμης Καματερό μέχρι τους κομπογιαννίτες που πουλούν θαυματουργά κομποσκοίνια. Είναι όμως πρώτη φορά που οι φαρμακοποιοί βάζουν στα φαρμακεία τους ένα προϊόν τέτοιας κατηγορίας, το οποίο δεν διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση. Όταν ένας επιστημονικός κλάδος δεν προσπαθεί να συγκρατήσει τα μέλη του που επιδίδονται σε αντιποίηση επαγγέλματος χορηγώντας φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού, όταν γεμίζουν τα φαρμακεία με είδη ένδυσης και υπόδησης, ήταν βέβαιο ότι θα έφταναν κάποια στιγμή στο σημείο να εμπορεύονται και νερά για βρέφη».

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του κ. Λουράντου:

Ο κύριος Βαρνάβας ο οποίος ως πρόεδρος εκπροσωπεί έναν πολύ αξιόλογο υγειονομικό κλαδο , καλο θα ήταν να ασχοληθεί με τον κλαδο του και τα νοσοκομεία , μια και του δίνεται η ευκαιρία να … «επιτύχει» κατι τωρα που το κόμμα του ειναι στην εξουσία και να σταματήσει να δικαιολογεί την παρουσία του στα κοινά και ιδιαίτερα στην πολιτική σκηνή επιτιθέμενος συνέχεια εναντίον των φαρμακοποιών.

Εκτός από κόμπλεξ που πιθανώς διακατέχεται προερχόμενο ίσως από ανεκπλήρωτα παιδικά του όνειρα , οτιδήποτε άλλο ανήκει σε άλλα προσωπικά απωθημένα…

Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του κ. Ευγενίδη:

Για άλλη μια φορά ο κ. Βαρνάβας ασχολείται με τους φαρμακοποιούς αντί να ασχολείται με τα κακώς κείμενα του κλάδου του. Στο χώρο της ιατρικής όμως, τα ατυχή περιστατικά είναι περισσότερα και με πιο σοβαρές επιπτώσεις.
Ελπίζω κάποια στιγμή να τον φωτίσει ο Θεός να αντιληφθεί ότι ο κόσμος περιμένει από αυτόν να ασχολείται με τα προβλήματα του δικού του κλάδου και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία.