Γιατροί: σε λίγο 2 ευρώ η ιατρική επίσκεψη!

  • Iatropedia
Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ γιατρών και υπουργείου Υγείας με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας σε 9,5 εκατ. ασφαλισμένους. Μήλον της Έριδος οι αμοιβές των γιατρών οι οποίες ίσα που πλησιάζουν τα 6,5 ευρώ καθαρά!

Καθόλου τυχαία φυσικά, όχι μόνο την πρώτη μέρα λειτουργίας του φορέα (2.1.2012) αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα επικρατεί η απόλυτη σύγχυση σε ασθενείς και γιατρούς για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να αναζητούν γιατρό η επίσκεψη στον οποίο να καλύπτεται από το ασφαλιστικό Ταμείο τους αλλά να μη βρίσκουν. Και αυτό διότι οι ιατρικοί σύλλογοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Υγείας μήπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος αυξήσει την αμοιβή τους ανά ασθενή από 6,5 ευρώ καθαρά σε κάτι …παραπάνω.

Αν αυτού όμως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης δεσμεύτηκε πως οι αμοιβές αυτές θα ισχύσουν μέχρι να ισορροπήσει ο ΕΟΠΥΥ.

Αμέσως μετά θα αλλάξουν. Ποιες θα ακολουθήσουν;

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης επισημαίνει από την πλευρά του: «Το δεκάευρω είναι προσωρινή λύση ανάγκης, λόγω αδυναμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ξεκινήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Λίαν προσεχώς θα ισχύσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει μηνιαία αμοιβή των συμβαλλομένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και μεταφράζεται σε 2 με 3 ευρώ ανά επίσκεψη».

Πάντως τις τελευταίες ημέρες η ταλαιπωρία των ασθενών κυριαρχεί ενώ αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα 24ωρα καθώς λύση προς το παρόν δε φαίνεται στον ορίζοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

αλαλούμ με τις ιατρικές επισκέψεις από το νέο έτος