Γιατροί: Ο Λοβέρδος διαλύει το ΕΣΥ

3e0cafe616fd5c239f4a6193194a86ed.JPG
Για επικίνδυνες τακτικές και μεθοδεύσεις στα δημόσια νοσοκομεία από την κυβέρνηση μιλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί που εναντιώνονται στο νέο σύστημα εφημεριών που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

«Φωτιές» στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών άναψε η πρόθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να διαφοροποιήσει το σύστημα των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς αλλά και τις προτάσεις που έχει δεχθεί ο υπουργός Υγείας, καταργείται το σημερινό σύστημα και αντ’ αυτού υιοθετούνται «εφημερίες τομέα» όπου θα εργάζονται στην υποδοχή των ασθενών συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών οι οποίοι και θα κάνουν τη διαλογή των αρρώστων ώστε να νοσηλεύεται όποιος πραγματικά το χρειάζεται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για ένα νέο επικίνδυνο σύστημα καθώς όπως τονίζει ο πρόεδρός τους (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «θέλουν να καταργήσουν τα Εργαστήρια των νοσοκομείων και την

εφημερία στην οποία συμβάλλουν όλες οι ιατρικές ειδικότητες, να την αντικαταστήσουν

από την επικίνδυνη για τους ασθενείς «εφημερία Τομέα», στην οποία ο Γυναικολόγος γιατρός θα υποκαθιστά τον Χειρουργό, τον Οφθαλμίατρο, τον Ουρολόγο, τον ΩΡΛ, τον Αναισθησιολόγο.

Η παρανοϊκή και τραγική αυτή εξέλιξη που ισοπεδώνει το σύστημα εφημεριών, θυσιάζει ότι απέμεινε ως Εθνικό Σύστημα Υγείας στη βωμό της εξοικονόμησης ελάχιστων πόρων, από έναν υπουργό που κάνει ελάχιστα για να σταματήσει τις πραγματικές σπατάλες στο χώρο της υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις διαλυτικές μεθοδεύσεις του κ. Λοβέρδου. Εντέλει αυτή η κυβέρνηση γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends