Γιατί το μνημόνιο απογείωσε το Botox;

  • Iatropedia
Ισχυρό αντικαταθλιπτικό στην μελαγχολία που προκαλεί η οικονομική κρίση αποτελεί για τις Ελληνίδες η ομορφιά. Παρά το μνημόνιο σπεύδουν στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών, προκειμένου να γίνουν όμορφες και λαμπερές. Μάλιστα δείχνουν προτίμηση στις ενέσιμες θεραπείες και γυρίζουν την πλάτη στις πλαστικές επεμβάσεις. Γιατί όμως προτιμούν αυτές τις θεραπείες; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Toυ Στέλιου Αγγελίδη Δερματολόγου

Η αισθητική τελειότητα φαίνεται ότι αντέχει ακόμα και σε δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, καθώς αποτελεί βασική πηγή άντλησης αυτοπεποίθησης και συνεπώς συμβάλλει σε μια ισορροπημένη ζωή.

Περισσότερο αλώβητες από την κρίση πάντως φαίνεται να βγαίνουν οι μη επεμβατικές θεραπείες ιατρείου, οι οποίες έχουν μικρότερο κόστος από τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που προϋποθέτουν νοσηλεία.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, όπως αυτή του BOTOX, της δημοφιλέστερης παγκοσμίως θεραπείας ιατρείου, όχι μόνο δεν καταγράφηκε μείωση αλλά αντιθέτως υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση των θεραπειών τους τελευταίους μήνες, καθώς η διόρθωση των ατελειών του προσώπου φαίνεται ότι αποτελεί ισχυρότατο αντικαταθλιπτικό.

Εξάλλου πολλούς ανθρώπους η εξαφάνιση των ρυτίδων και η απόκτηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης τους ανεβάζει ψυχολογικά, ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους και τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τη συχνά γκρίζα καθημερινότητα με περισσότερη αισιοδοξία.

Γιατί οι ασθενείς προτιμούν πλέον τις μη επεμβατικές θεραπείες;

Οι μη επεμβατικές θεραπείες, πέρα από το χαμηλότερο κόστος τους (είναι έως και 10 φορές φθηνότερες από τις «βαριές» χειρουργικές επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλασπκή και η αυξητική ή η ανόρθωση μαστού), έχουν και άλλα ατού, τα οποία τις καθιστούν τόσο δημοφιλείς.

Καταρχήν οι περισσότερες ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων:” lunch time treatments”, δηλαδή μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και σε ένα διάλειμμα από την εργασία, χωρίς να απαιτούν παραμονή για ανάρρωση στο σπίτι.

Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι των” lunch time treatments” είναι:

– Νέας γενιάς αντιγηραντικες τεχνολογίες προσώπου (Fractional Laser,

Fractional Vacum-Lift, 3D Shape Face lift, Dermainfusion,κα),

– Fractional RF ραδιοσυχνότητες (πχ.Tight Lift),

– BOTOX και ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ,

-VAMPIR LIFT-θεραπεία AUTOSOMA,

-TTL

Μετά την πραγματοποίηση τέτοιων θεραπειών ιατρείου, η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις (πράγμα εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή μας, αφού για τους εργαζόμενους κάθε φύλου είναι δύσκολο να απουσιάσουν αρκετές ημέρες από την εργασία τους) χωρίς να νιώθει καμία ενόχληση και χωρίς να υπάρχουν ορατά «σημάδια» στο πρόσωπο της.

Σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να παρατηρηθεί ένας παροδικός ερεθισμός μετά τη θεραπεία, το πρόβλημα καλύπτεται με μέικ-απ και ο ερεθισμός ή το οίδημα υποχωρούν ταχύτατα τις επόμενες ώρες.

Η ομορφιά λοιπόν σε πείσμα της δύσκολης εποχής μας παραμένει για πολλούς ένα «διαβατήριο» για ψυχική ευεξία, πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, πιο ισορροπημένη σχέση με την εικόνα μας κ.λ.π., που συχνά μπορούν να συμβάλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι απαντήσεις για την τριχόπτωση!

Γιατί οι άνδρες ιδρώνουν περισσότερο από τις γυναίκες

Πως να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους;

Έξι συνήθειες που γερνούν το δέρμα!