Γιατί οδηγήθηκε πάλι στο χειρουργείο ο υπουργός Δικαιοσύνης;

  • Iatropedia
Γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης οδηγήθηκε για 2η φορά μέσα σε μια εβδομάδα πάλι στο χειρουργείο; Πήγε κάτι στραβά; Υπήρξε κάποια ξαφνική επιπλοκή; Ήταν χειρουργείο ρουτίνας; Ας δούμε τις περιπτώσεις που μπορεί να συνέβησαν και να χρειάστηκε και δεύτερο χειρουργείο.

Η πιο πιθανή περίπτωση είναι ο εγκέφαλος να αιμορράγησε ξανά οπότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εκ νέου παροχέτευση του αιματώματος. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αν αυτή η αιμορραγία είναι σε έδαφος αρτηριοφλεβώδους δυσπλασίας οπότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η αρχική αιτία.

Άλλες πιθανές επιπλοκές είναι η μινιγγίτιδα και γενικά η φλεγμονή. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η κατάσταση της γενικότερης υγείας του ασθενούς, η ηλικία του, ο τρόπος ζωής κ.α. Η ανάρρωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με όλα αυτα που περιγράψαμε

Σε κάθε περίπτωση, κάθε νευροχειρουργικό χειρουργείο εγκεφάλου, είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση. Ποτέ δεν είναι χειρουργείο ρουτίνας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις μετεγχειρητικά συνοδεύεται και από αντιεπιληπτικά φάρμακα που επηρεάζουν την γενικότερη κατάσταση του ασθενούς σωματική και διανοητική.