Γιατί ο Τζιμ Κάρεϊ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για μια φωτογραφία που ανέβασε στο internet

  • Iatropedia
Η περασμένη Τρίτη ήταν μια σημαντική ημέρα για το νομοθετικό πλαίσιο περί εμβολιασμών στα παιδιά, για την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισε αμετάκλητα ότι όλα τα παιδιά μέχρι και την ηλικία που πάνε στο δημοτικό, πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιάζονται πλήρως, εκτός και αν συντρέχουν αντίθετοι ιατρικοί λόγοι.

Δηλαδή, ο νομοθέτης ακύρωσε πλήρως το κίνημα αντιεμβολιασμού που έχει πάρει διαστάσεις στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αφού δεν δέχεται τον μη-εμβολιασμό για λόγους αρχής/πεποίθησης.

Ο διάσημος ηθοποιός, Τζιμ Κάρεϊ, έδειξε ότι είναι πολύ ευαίσθητος επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter, εναντιώθηκε στο νέο νόμο της Καλιφόρνια, επισημαίνοντας ότι ορισμένα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο, με τη μορφή του thimerosal. (Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρει ότι τα εμβόλια που διανέμονται στις ΗΠΑ δεν περιέχουν thimerosal, ουσία που είχε «καταργηθεί ή μειωθεί σε ίχνη» ως προληπτικό μέτρο μεταξύ των ετών 1999 και 2001 σε όλα τα παιδικά εμβόλια, εκτός από ορισμένα εμβόλια γρίπης).

Δείτε μερικά από αυτά τα tweets του Τζιμ Κάρεϊ:

Όντας για χρόνια παντρεμένος παλιότερα με την ηθοποιό/μοντέλο Τζένι Μακάρθι, η οποία έχει έναν γιο με αυτισμό από άλλον γάμο της, ο Τζιμ Κάρει φάνηκε ότι είναι πιο… ευέξαπτος με την (ιατρικά αυθαίρετη και ανεδαφική) “σύνδεση” του εμβολιασμού και του αυτισμού, όπως υποστηρίζει το κίνημα του αντιεμβολιασμού.

Έκανε, όμως ένα σοβαρό λάθος με τα tweets που ανέβασε. Σε ένα από αυτά, συμπεριέλαβε την φωτογραφία ενός -αγνώστου προς αυτόν- παιδιού με αυτισμό. Η μητέρα του παιδιού, είδε την εν λόγω ανάρτηση και απαίτησε από τον Τζιμ Κάρεϊ να την αποσύρει αμέσως:

Έτσι, ο διάσημος ηθοποιός, όχι μόνο την απέσυρε, αλλά ζήτησε σε συγνώμη που εξέθεσε το μικρό παιδί χωρίς την σύμφωνη γνώμη των γονιών του:

Ο Τζιμ Κάρεϊ είχε αναρτήσει φωτογραφίες και άλλων παιδιών με αυτισμό με το “συνοδευτικό tweet να λέει: “Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια αγοράζει πολλά γνώμες εμπειρογνωμόνων. Θα αγοράσει εσάς; ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΙΝΗ, ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ!”

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να συνδέει τον εμβολιασμό των παιδιών με τον αυτισμό. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές επιστημονικές αποδείξεις για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών (και αργότερα, ενηλίκων) από τον μη εμβολιασμό τους.

http://www.huffingtonpost.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτισμός: Νέο τεστ όσφρησης είναι πιθανό να βοηθάει στη διάγνωση

Όταν ο εμβολιασμός στα παιδιά αργεί! Δείτε σε ποια ηλικία πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί