Γιαννόπουλος κατά Άδωνι για τα φάρμακα! Τι είπε ο πρώην υφυπουργός για την τροπολογία

  • Iatropedia
Αναστάτωση στους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου για τις μειώσεις στις τιμές στα φάρμακα αλλά και για την περιβόητη τροπολογία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Παρέμβαση φωτιά για τα εσωκομματικά της κυβέρνησης αποτέλεσε η δήλωση του πρώην υφυπουργού και καθηγητή χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη ενώ μίλησε για επικίνδυνη τροπολογία.

Ειδικότερα ο πρώην υφυπουργός Υγείας μιλώντας στο κανάλι «Ε» επιτέθηκε ευθέως στον υπουργό Υγείας σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε «γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα», ενώ σχετικά με την περιβόητη πια τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων περιέγραψε ότι «θα μπούμε σε περιπέτειες, οικονομικές και ιατρικές».

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας ο οποίος να σημειωθεί ότι προαλειφόταν για νέος πρόεδρος του ΕΟΦ, μίλησε για επικίνδυνη τροπολογία δεδομένου ότι θα λείψουν φάρμακα από την αγορά ενώ στο τέλος θα αυξηθεί και το κόστος τόσο για το σύστημα όσο και για τους ασθενείς.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των περιορισμένων ελέγχων από το ΕΟΦ λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια, όπως είπε, να κυκλοφορούν φάρμακα που είναι αναποτελεσματικά λόγω αστοχίας.

Εκτός αυτού ο πρώην υφυπουργός μίλησε και για συμφέροντα στα οποία παραδίδονται τα πάντα.

Η παρέμβαση Γιαννόπουλου προκάλεσε την απάντηση του προέδρου του ΕΟΦ Δ.Λιντζέρη ο οποίος εξήγησε ότι δεν μειώνονται οι τιμές μόνο σε 100 φάρμακα αλλά σε πολύ περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε τι τιμές θα πωλούνται τα φάρμακα μετά τον Δεκέμβριο! Τι φέρνει η τροπολογία Άδωνι στις τσέπες μας

Άδωνις: Θα ντρέπονται για την ψήφο τους! Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ –Θ.Τζάκρη

«Λουκέτο» αύριο στην Υγεία! Ποιοι απεργούν

Γιατί βγήκε από το Δαφνί η Βίκυ Σταμάτη! Όλο το παρασκήνιο