Γιάννης Στουρνάρας: «Ζητώ συγνώμη από την σύζυγό μου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ξεκινώντας την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής επισήμανε ότι "δίστασα προς στιγμήν αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της ΤτΕ. Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιώ ως ασπίδα προστασίας. Είπε όμως και κάτι ακόμα ότι βρίσκεται στην Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί χυδαία".

Και συνέχισε λέγοντας:

«Ουδέποτε η MindWork (η εταιρία της συζύγου του), έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν».

Αίσθηση δημιούργησε όταν είπε αναφερόμενος στη σύζυγό του είπε «Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου»

Τέλος είπε ότι «σε σχέση με την πρόταση για την άσκηση δίωξης που με αφορά: Προτείνω να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξετάσει και θα το στείλει στην Ολομέλεια…  Μάταια ζητώ εδώ και εβδομάδες να μου δείξουν τις επίμαχες αποφάσεις μου αλλά δεν υπάρχουν. Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν.