Γιάννης Δαγρές: Ο ΕΟΠΥΥ αθέτησε και πάλι όσα είχε υποσχεθεί για τις πληρωμές-Πάμε σε επίσχεση

  • Iatropedia
"Για αθέτηση πληρωμών και συνεχή αλλαγή των ποσών και των ημερομηνιών διάθεσής τους, που ουσιαστικά είναι "στάση πληρωμών" και μας οδηγεί σε διακοπή της εκτέλεσης συνταγών" έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γιάννης Δαγρές.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ανδρίτσου μίλησε ο Γ' Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γιάννης Δαγρές σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Αντί για 160 εκατ ευρώ για τις συνταγές Απριλίου, θα πάρουν το πολύ 80 εκατ. ευρώ κι αυτό όχι πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου που σημαίνει ότι θα γίνει με καθυστέρηση 2 περίπου μηνών.

«Έχουμε στενάξει από τη σχέση μας με το Δημόσιο οι φαρμακοποιοί, έχουν κλείσει περίπου 1000 εξαιτίας του, αλλά από το να είσαι αποκλειστικά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, είναι καλύτερα καθώς έχουμε δει τι συμβαίνει με κάποιες εταιρίες, είναι τεραστιο πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Δαγρές.

Όσο για κινητοποιήσεις ακόμα δεν υπάρχει σκέψη αλλά πάμε -σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΠΦΣ- σε αναστολή πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα πανελλαδικά. «Άμα είναι να αγοράζουμε χωρίς πίστωση από τους προμηθευτές μας και μετά να μην μας πληρώνει το Δημόσιο, δεν θα έχουμε σύντομα χρήματα οπότε ας σταματήσουμε συντεταγμένα», ανέφερε.

Το capital control ωστόσο, έχει μειώσει πολύ την δυνατότητα του κόσμου να πληρώσει κι αν πραγματοποιηθεί η αναστολή πίστωσης, θα αντιμετωπίσουν πολλοί άνθρωποι μεγάλο πρόβλημα.