Για που το βαλε ο Ανδρέας;

  • Iatropedia
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναγκάζουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να αλλάξει την πολιτική αλλά και την υπουργική του στάση. Τι θα κάνει το επόμενο διάστημα;

Πληροφορίες αναφέρουν σε σχέση με το υπουργείο Υγείας ότι θα επιχειρήσει να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα υποθέσεις που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα όπως τα μέτωπα με τους γιατρούς, φαρμακοποιούς αλλά και γενικότερα τους εργαζόμενους.

Τώρα αν το κλείσιμο αυτών των υποθέσεων θα είναι υπέρ των διαφόρων κλάδων, δε φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Άλλωστε στόχος του είναι όπως συχνά λέει σε στενούς του συνεργάτες, «να είναι ικανοποιημένοι οι ασθενείς», ανεξάρτητα βέβαια αν αυτό λόγω περικοπών δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Εκτός αυτού όμως ο υπουργός Υγείας θα επιχειρήσει να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα νομοσχέδια αλλά και υπουργικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα ώστε στο πολιτικό του προφίλ να προστεθεί η έννοια «αποτελεσματικότητα».

Αν εξάλλου τα νομοσχέδια αυτά θα είναι γραμμένα στο …πόδι, λίγη σημασία έχει. Το ζήτημα είναι να αυξηθούν οι πολιτικοί πόντοι στο ίματζ του διεκδικητή της αυριανής μέρας στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας δίνει τη μία εντολή μετά την άλλη σε στενούς του συνεργάτες για την άμεση διεκπεραίωση διαφόρων θεμάτων με αποτέλεσμα συχνά εκείνοι να διαμαρτύρονται, καθώς οι στόχοι δεν είναι πάντα εφικτοί.

Τι θα αποκομίσουν από όλο αυτό οι έλληνες ασθενείς; Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τελεσίγραφο όλων κατά Ανδρέα

όλοι κατά Λοβέρδου

καυγάς Λοβέρδου – Κουτρουμάνη πίσω από τις κάμερες