Για «παράκρουση» κάνουν λόγω από την Ένωση Μικροβιολόγων Βιοπαθολόγων Ν. Λάρισας

  • Iatropedia
Ο χαρακτηρισμός αφορά στο περιεχόμενου του εγγράφου από τον ΕΟΠΥΥ που ζητούσε να μην "απειλούν" οι πάροχοι με επισχέσεις λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές τους... Οι μικροβιολόγοι της Λάρισας όμως έχουν μια σκληρή απάντηση στο έγγραφο αυτό απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους εδώ και 5 χρόνια στηρίζουν την Πρωτοβάθμια Υγεία με πενιχρά κέρδη που τους καταβάλλονται με καθυστέρηση και τους παίρνουν πίσω με rebate, clawback και φορολόγηση.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που όσο πιο «μικροί» είναι, τόσο λιγότερο …λίπος έχουν να κάψουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτα.

Ιδιαίτερα καυστικές ήταν οι κυρίες του προεδρείου του ΔΣ των μικροβιολόγων του Νομού Λάρισας που απέστειλαν επιστολή -κόλαφο στον Οργανισμό με πολλά θαυμαστικά και άλλα τόσα…ερωτηματικά.

Διαβάστε εδώ την απάντηση:

Διαβάζοντας το ανυπόγραφο δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία 23/07/2015 διαπιστώνουμε ότι η παράκρουση που επικρατεί στη χώρα μας, κυριαρχεί πλέον σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ηγεσίας.

Αξιότιμοι κύριοι του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας :

ΣΥΓΓΝΩΜΗ , που μετά από χρόνια (2010 ) απίστευτης καθυστέρησης πληρωμών μας και συνθηκών οικονομικής ασφυξίας, δεν έχουμε πλέον άλλες οικονομικές αντοχές!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, που δεν προβλέψαμε ότι πρέπει να στηρίξουμε αγόγγυστα την ΠΦΥ για τουλάχιστον 5 χρόνια και ποιος ξέρει να μας απαντήσει για πόσο καιρό ακόμη…..

ΣΥΓΓΝΩΜΗ , που δεν θέλουμε να μπούμε φυλακή για χρέη , που εσείς μας αναγκάσατε να δημιουργήσουμε!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ,που το επάγγελμα μας είναι και βιοποριστικό!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ , που δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι για να μας θεωρείτε εργαζόμενους κι άξιους της προσοχής σας ……

Επτά ολόκληρους μήνες στην εξουσία και δεν έχετε υλοποιήσει το παραμικρό έργο , δεν έχετε υιοθετήσει καμία απολύτως πρόταση του ΠΙΣ προκειμένου να εξορθολογήσετε τις δαπάνες . Εκτός αν θεωρείτε έργο το ληστρικό μέτρο επιστροφής χρημάτων claw back και την αυτόματη ανανέωση της ίδιας σύμβασης ανα τρίμηνο.

Είμαστε ίσως η μόνη χώρα στη Ευρώπη , που δεν διαθέτει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των παραπεμπτικών σε πραγματικό χρόνο εκτέλεσης. Αποφεύγουμε να σκεφτούμε πόσα χρήματα επί σειρά ετών έχουν διατεθεί από προγράμματα ΕΣΠΑ για την υλοποίηση αυτού του έργου κι όχι μόνο. Τα διαγνωστικά πρωτόκολλα τα εφαρμόσατε εν μέρει , γι άγνωστους λόγους , με αποτέλεσμα να γράφονται εξετάσεις που δεν αποζημιώνονται τελικά.

Τα αριθμητικά όρια των εξετάσεων ανά ειδικότητα τα αναθεωρήσατε , τα αλλάξατε και τα εντάξατε στο ηλεκτρονικό σύστημα ένα χρόνο μετά την ψήφιση σου σχετικού ΦΕΚ . Δώσατε οδηγίες στις ΙΕΕ για έλεγχο με κριτήρια τα οποία εφαρμόστηκαν αναδρομικά , ερήμην μας , χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη αφού είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε κάθε παραπεμπτικό και φυσικά γι άλλη μια φορά δεν αποζημιώσατε εξετάσεις!

Μας στείλατε τα σημειώματα του claw back και rebate λανθασμένα και χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΠΙΣ και των Ι. Συλλόγων προκειμένου να αλλάξουν και να μην βρεθούμε απέναντι στην εφορία με φορολογητέο εισόδημα που ουδέποτε εισπράξαμε!

Μας ετοιμάζετε υποτιμολόγηση εξετάσεων με βάση τα πρότυπα κάποιων Ευρωπαϊκών χωρών . Και σας ρωτάμε:

Σε αυτές τις χώρες τις οποίες προβάλλετε ως παράδειγμα , ισχύει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που έγινε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ; Να εξυπηρετούμε όλους τους ασφαλισμένους της χώρας χωρίς να πληρωνόμαστε , με claw back και rebate 55-60 % , με απαιτήσεις να είμαστε ενήμεροι φορολογικά , να πληρώνουμε μισθούς κι ασφαλιστικές εισφορές υπαλλήλων , δάνεια , έξοδα , εξοπλισμούς , εισαγόμενα αναλώσιμα; Εργάζονται κι επενδύουν σε παρόμοιο ασαφές , χαοτικό κι ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον;

Μας απειλείτε , ότι θα διακόψετε τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ,γιατί δεν αντέχουμε άλλο να μένουμε απλήρωτοι; Η απειλή αυτή δεν στρέφεται εναντίον μας , αλλά εναντίον των ασφαλισμένων των οποίων τα χρήματα διαχειρίζεστε με σκοπό την αποζημίωσή μας .

Επιτέλους εργαστείτε για το καλό όλων των Ελλήνων , μη δαιμονοποιείτε την ιδιωτική υγεία και αποζημιώστε την εργασία μας!

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ράνια Α. Σουλτούκη Λίλια Χελιδώνη