Για «κατήφορο» και «εγκατάλειψη» των νοσοκομείων κάνει λόγω η ΝΔ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχολίασε ότι «ο κατήφορος της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό...".

Όπως επισημαίνει, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εγκαταλείψει στο έλεός τους τα δημόσια νοσοκομεία και μαζί  τους πολίτες που απαιτούν ένα υψηλό επίπεδο παροχών υγείας.

Και ειδικά για τον «Ευαγγελισμό» τονίζει ο κ. Οικονόμου:

«Η εικόνα εγκατάλειψης του Ευαγγελισμού, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, είναι απολύτως ενδεικτική του τι συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα. Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα βρεθεί λύση με το ζήτημα που έχει προκύψει με το στεφανιογράφο του νοσοκομείου, ο οποίος παραμένει εκτός λειτουργίας σχεδόν είκοσι μέρες, το υπουργείο Υγείας βάζει άλλες προτεραιότητες προκειμένου να ικανοποιήσει γνωστούς και κομματικούς φίλους.

Η κυνική αδιαφορία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ευτυχώς για τη χώρα, ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα».

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στο οποίο ανέφεραν:

–  Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, αναφορές, ανάδειξη στον Τύπο, διαδηλώσεις σε όλα τα αρμόδια όργανα, (Διοίκηση νοσοκομείου, περιφέρεια, Υπουργείο, Βουλή κλπ).

–  Επειδή τα ράντζα είναι σταθερά υπερδιπλάσια από τον αριθμό των κλινών.

–  Επειδή υπάρχουν ράντζα ακόμα και στα γραφεία των ψυχοθεραπευτών.

–  Επειδή μετράμε ήδη θύματα από αυτή την κατάσταση.

–  Επειδή υπάρχει άδικη καταδίκη συναδέλφου νοσηλευτή πριν λίγα χρόνια.

–  Επειδή δεν αποδεχόμαστε, την ώρα που η νοσηρότητα αυξάνει, οι ψυχικά πάσχοντες συνάνθρωποί μας ν’ αντιμετωπίζονται ως υποδεέστερες υπάρξεις.

– Επειδή η κατάσταση συνεχίζεται το ίδιο άθλια και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για ασθενείς και προσωπικό, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είναι επιπλέον γνωστή και τη χειρίζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Το Σωματείο μας αποφάσισε να καταφύγει και στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών με σκοπό ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!
Η σιωπή των ΑΜΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!