Για φαρμακεία χωρίς λόγο διανυκτέρευσης και πολίτες που πληρώνουν το 1/4 της σύνταξης σε συμμετοχή μιλούν οι φαρμακοποιοί

  • Iatropedia
"Υπάρχουν φαρμακεία που διανυκτερεύουν χωρίς να κάνουν τζίρο επειδή στην ίδια γειτονιά αποφάσισαν να διανυκτερεύσου κι άλλοι", κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος, την ώρα που έδωσε στην δημοσιότητα και τραγικά στοιχεία για την ανθρωπιστική κρίση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Χαοτικό είναι το σύστημα εφημέρευσης των φαρμακείων όπως το διαμόρφωσαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς παρά το πρόγραμμα εφημέρευσης και διανυκτέρευσης που έχουν βγάλει οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, όποιος θέλει ανοίγει το φαρμακείο του με ανυπολόγιστες συνέπειες γι΄αυτούς πυ το ανοίγουν υποχρεωτικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα…

Την ίδια ώρα, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μεταλλάχτηκε κατά τον κ. Λουράντο από «δημόσια» σε «ιδιωτική» αλλά οπωσδήποτε δεν μειώθηκε.

Σύμφωνα με έρευνα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαϊας μάλιστα, το 70% των πολιτών δηλώνει ότι δεν του ακρούν τα χρήματα για να πληρώσει την συμμετοχή στα φάρμακά του. Και πώς αλλιώς αφού η συμμετοχή από 12,8% που ήταν το 21012, έφτασε το 2013 το 24,4% και το 2014 με την ασφαλιστική τιμή άγγιξε το 33-35%.

Σε άλλο έρευνα της ΚΑΠΑ Research για το Ελληνοαμρικανικό Επιμελητήριο, το 17,8% των πολιτών δηλώνει ότι πληρώνει περισσότερα χρήματα από την τσέπη του την ώρα που έχει δυσκολέψει η πρόσβασή του στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Και άλλη έρευνα έδειξε ότι αν επέτρεπαν την συμβουλευτική των φαρμακοποιών για την αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού, θα σώζονταν 60 άνθρωποι στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''