Γέννηση τριδύμων 11 χρόνια μετά!

  • Iatropedia
Άλλο ένα θαύμα της επιστήμης πραγματοποίησαν έλληνες επιστήμονες καθώς έφεραν στον κόσμο τρίδυμα 11 χρόνια μετά τη γονιμοποίησή τους.

Η ομάδα του μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου, ειδικού σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Δρ. Κωνσταντίνου Πάντου κατόρθωσε τον περασμένο Οκτώβριο να πετύχει τη γέννηση διδύμων 11 χρόνια μετά από την γονιμοποίησή τους. Τα δίδυμα (αγοράκι και κοριτσάκι) γεννήθηκαν στην Πάτρα 11 χρόνια μετά από την γονιμοποίησή τους στο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης, σε Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Το ζευγάρι προσήλθε στο Κέντρο εξωσωματικής Γονιμοποίησης τον Σεπτέμβριο του 2001, όπου υποβλήθηκε σε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης. Με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις 05/09/2001, το ζευγάρι απέκτησε ένα υγιές κοριτσάκι. Τα πλεονάζοντα, για την τότε προσπάθεια, γονιμοποιημένα ωάρια καταψύχθηκαν και παρέμειναν στην κρυοσυντήρηση για πάνω από 10 χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2011 το ζευγάρι επανήλθε στο κέντρο προκειμένου να πραγματοποιήσει την εμβρυομεταφορά των καταψυγμένων γονιμοποιημένων ωαρίων η οποία οδήγησε στην γέννηση των διδύμων. Μετά από έλεγχο στη βιβλιογραφία, το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο στον κόσμο που «τρίδυμα» αδελφάκια γεννιούνται με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του πρώτου με των άλλων δύο.