Γέννησε μετά από μεταμόσχευση του δικού της κατεψυγμένου ωοθηκικού ιστού

  • Iatropedia
Ως τεράστιο άλμα στην σύγχρονη Ιατρική χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την περίπτωση μιας γυναίκας από το Βέλγιο, η οποία είχε μείνει στείρα πριν από 10 χρόνια μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, με μια πρωτοποριακή μέθοδο η ίδια γυναίκα κατάφερε τώρα να μείνει έγκυος και να γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η τεράστια επιστημονική επιτυχία είναι πιθανό να ωφελήσει άλλα άρρωστα κορίτσια, που χάνουν τη γονιμότητά τους μέσω θεραπείας για τον καρκίνο.

“Η κατάψυξη του ωοθηκικού ιστού είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για τη διατήρηση της γονιμότητας τους”, είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της πρωτοποριακής έρευνας και μεθόδου γονιμότητας, δρ Isabelle Demeestere, ειδικός γονιμότητας στο πανεπιστήμιο Universite Libre de Bruxelles. Οι λεπτομέρειες της μεταμόσχευσης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Human Reproduction.

Η ασθενής, η οποία έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία, ήταν 13 ετών όταν οι γιατροί κατέψυξαν τις ωοθήκες της, ενώ εκείνη δεν είχε καν ακόμη ξεκινήσει να έχει την περίοδό της.

Μια δεκαετία αργότερα, τέσσερα μέρη αυτού του κατεψυγμένου ιστού μεταμοσχεύθηκαν στην εναπομείνασα ωοθήκη της γυναίκας, μετά από δικό της αίτημά της. Δύο χρόνια μετά την μεταμόσχευση, έμεινε έγκυος, όπως ανέφερε το βρετανικό Sky News.

Οι γιατροί φέρεται να αναμένουν πως η λειτουργία των ωοθηκών της γυναίκας θα παραμείνει φυσιολογική από εδώ και στο εξής, επιτρέποντας της να αποκτήσει περισσότερα παιδιά στο μέλλον.

http://time.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί πρήζονται τα πόδια στην εγκυμοσύνη

Μήπως είστε έγκυος; Όλα τα σημάδια