Γέννησε χωρίς παρουσία γυναικολόγου μια γυναίκα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Φτάσαμε αισίως (;) 50 χρόνια πίσω και οι γυναίκες γεννούν με την μαία τους χωρίς την δυνατότητα για εξειδικευμένη ιατρική παρέμβαση (πχ καισαρική) εφόσον χρειαστεί... Το πισωγύρισμα στο χρόνο έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου μετέβη ετοιμόγεννη μια νεαρή έγκυος χωρίς προφανώς να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει γυναικολογική κλινική ή επειδή ο τοκετός εξελισσόταν πολύ γοργά και δεν προλάβαινε να πάει σε άλλο νοσοκομείο.
Όπως γράφουν τα τοπικά ΜΜΕ, «νεαρή γυναίκα γέννησε σήμερα μόνη της στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. To περιστατικό αυτό δείχνει τις τραγικές ελλείψεις με τις οποίες εδώ και χρόνια ζει το Νοσοκομείο και οι κάτοικοι της Ιεράπετρας.

Νεαρή γυναίκα που περίμενε το παιδί της πήγε εκτάκτως με πόνους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Εκεί κρίθηκε ότι η γέννα δεν μπορούσε να περιμένει και  αποφασίστηκε να γεννήσει στην Ιεράπετρα. Γυναικολόγος και Γυναικολογική κλινική, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο, και έτσι τη γέννα έκαναν μαίες χωρίς παρουσία εξειδικευμένου γιατρού.

Λίγο αργότερα η γυναίκα με το νεογέννητο μωράκι μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και τη Γυναικολογική κλινική του Αγίου Νικολάου».

crereplus.gr

radiolasitih.gr