Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας : Στέλνουν με το…ζόρι γιατρούς στα νησιά

  • Iatropedia
"Δια της βίας" μετακίνηση γιατρών από δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά σε άλλα των νησιών του Αιγαίου, καταγγέλλει σήμερα η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο ΓΝΝ "Άγιος Παντελέημονας" όπου η διοίκηση επιχειρεί να αποσπάσει αναισθησιολόγο...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κι ενώ οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Νίκαιας είναι τραγικές, στην 2η ΥΠΕ (Πειριά και Αιγαίου) και την διοίκηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου «ονειρεύονται» στήριξη των νησιωτικών περιοχών από γιατρούς της «ναυαρχίδας» που βουλιάζει.

Όπως αναφέρουν στην οργισμένη επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον διοικητή του νοσοκομείου «επισημαίνουμε πως αποτελεί ΘΡΑΣΟΣ η επιμονή σας για 2η φορά μέσα στο καλοκαίρι για αποδυνάμωση των πολύπαθων νοσοκομείων του Πειραιά, με δεδομένο πως η πολιτεία την οποία εκπροσωπείτε καθόλου δεν φρόντισε να ενισχύσει ούτε τα νοσοκομεία του Πειραιά, ούτε τα νησιά, αφού συνεχίζει αδιάκοπα να εφαρμόζει εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές υγειονομικής γενοκτονίας από το 2010 ως και σήμερα, με το 1ο, το 2ο και προσφάτως με το 3ο μνημόνιο».

Διαβάστε εδώ την επιστολή προς την διοίκηση του νοσοκομείου:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ

Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά

Προς Διοικητή 2ης ΥΠΕ

Αξιότιμο κ. Καρβούνη Νίκαια, 21/7/2015

Κύριε διοικητά,

Με έκπληξη & οργή πληροφορούμαστε πως με έγγραφό σας (27926/13814, 20-7-15) επανέρχεστε στην ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ μετακίνηση γιατρών ΕΣΥ από νοσοκομεία του Πειραιά για εξυπηρέτηση αναγκών σε νησιά του Αιγαίου.

Κατ αρχήν, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως όσον αφορά το νοσοκομείο μας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δυνατότητα μετακίνησης Αναισθησιολόγου ή άλλης ειδικότητας λόγω των ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ προσωπικού που γνωρίζετε πολύ καλά και που ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ούτε εσείς, ούτε η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για την διόρθωσή τους.

Επίσης, επισημαίνουμε πως αποτελεί ΘΡΑΣΟΣ η επιμονή σας για 2η φορά μέσα στο καλοκαίρι για αποδυνάμωση των πολύπαθων νοσοκομείων του Πειραιά, με δεδομένο πως η πολιτεία την οποία εκπροσωπείτε καθόλου δεν φρόντισε να ενισχύσει ούτε τα νοσοκομεία του Πειραιά, ούτε τα νησιά, αφού συνεχίζει αδιάκοπα να εφαρμόζει εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές υγειονομικής γενοκτονίας από το 2010 ως και σήμερα, με το 1ο, το 2ο και προσφάτως με το 3ο μνημόνιο.

Αν δεν μπορείτε να επιβάλετε ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στα νησιά και στα νοσοκομεία του Πειραιά, τότε ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ κ. Διοικητά, πιο έντιμο είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ παρά να συνεχίζετε με την υπογραφή σας τα «έργα και τις ημέρες» των προκατόχων σας : αποδυνάμωση των νοσοκομείων του Πειραιά που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, για να λέμε (δήθεν) πως «στέλνουμε γιατρούς στα νησιά», επειδή η υποταγή της χώρας, της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στις εγκληματικές εντολές της τρόϊκας δεν επιτρέπει τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμου προσωπικού.

Με τιμή, για την Πενταμελή ΕΙΝΑΠ του Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά

Όλγα Κοσμοπούλου, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ και ΔΣ Ιατρ. Συλ. Πειραιά

Πάνος Παπανικολάου, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΔΣ Πανελλήνιου Ιατρ. Συλλόγου