Γέμισε με μαϊμού πτυχία το ΕΣΥ! Πως τους τσάκωσε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Δεκάδες περιπτώσεις με πλαστά στοιχεία φαίνεται πως είναι καλά κρυμμένες στο σύστημα υγείας της χώρας. Πως πιάστηκε στη φάκα μαϊμού γιατρός από τη Σκύρο και τι αποκάλυψε ο Άδωνις για άλλες περιπτώσεις

Χωρίς έλεγχο φαίνεται ότι έμπαιναν στο σύστημα υγείας τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και μαιμού γιατροί, υποθέσεις που αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά την αποκάλυψη ότι γιατρός που δεν ήταν καν …γιατρός από τη Σκύρο εργαζόταν επί σειρά ετών στο ΕΣΥ με πλαστό πτυχίο.

Και τελικά δεν είναι μόνο αυτός . Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έπονται κι άλλες υποθέσεις με πλαστά πτυχία ενώ ήδη είναι σε απολογία άλλος ένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ.

Άλλωστε οι εξονυχιστικοί έλεγχοι των πτυχίων ξεκίνησαν από πέρυσι.

“Και από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς” απεφάνθη ο υπουργός Υγείας.

Έως το τέλος του χρόνου πάντως αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των πιστοποιητικών των στελεχών της υγείας ώστε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Ήδη εξετάσθηκαν οι διοικητές, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας και συνεχίζεται η διαδικασία και στους γιατρούς.

Πάντως η κινητοποίηση έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη ότι διευθυντής νοσοκομείου της Σκύρου, ο διορισμός του οποίο ανεκλήθη έπειτα από έλεγχο και καταγγελίες, ότι διέθετε πλαστό πτυχίο ιατρικής και παρ αυτά εργαζόταν ανενόχλητος επί σειρά ετών.

Ο γιατρός που τελικά δεν ήταν …γιατρός, αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες. Και αυτό όταν ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας απέσυρε τον διορισμό του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου επειδή δεν διέθετε… πτυχίο ιατρικής.

Ωστόσο ο “γιατρός” εργαζόταν χωρίς κανείς να τον εντοπίσει επί 13 ολόκληρα χρόνια κατέχοντας τη θέση διευθυντή Γενικής Ιατρικής, σε διάφορα μονάδες υγείας τη χώρας. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, όπως απεδείχθη ήταν πλαστοί.

Με βάση τις καταγγελίες πάντως ο …”λειτουργός” του Ιπποκράτη όχι μόνο δε φαίνεται να είχε φόβο για την πλαστή του ιδιότητα αλλά αντίθετα ακολουθούσε και πολυτελή ζωή με ακριβά αυτοκίνητα και σκάφη.

Μετά από καταγγελίες τελικώς οι “ράμπο” του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) με πόρισμά τους αποσαφήνισαν ότι τα πιστοποιητικά του ήταν “μαϊμού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΕΣΥ για …γενόσημο! Πόσα φάρμακα δίνονται στους ασθενείς στα νοσοκομεία

Άδωνις για ανασχηματισμό: «Συνεχίζουμε κανονικά»! Τι είπε στους διοικητές νοσοκομείων

Άδωνις: Από τέλος Ιουνίου νοσηλεία σε όλους τους ανασφάλιστους

Ένα …ΠΕΔΥ δε φέρνει την Άνοιξη! Που λειτουργούν τα πολυϊατρεία του Άδωνι