Γεγονός το πρώτο χάπι από τρισδιάστατη εκτύπωση

  • Iatropedia
Το ότι η υψηλή τεχνολογία και η ιατρική επιστήμη είναι έννοιες αλληλένδετες είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι και το γεγονός ότι η σύγχρονη τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση αποτελεί ήδη σημαντικό “εργαλείο” στα χέρια των επιστημόνων.

Έτσι, ήταν απλά θέμα χρόνου να τεθεί προς χρήση από το ευρύ κοινό το πρώτο χάπι που παρασκευάζεται με την μέθοδο αυτή. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το “πράσινο φως” για την εμπορική χρήση του φαρμάκου Spritam στην μορφή χαπιού, που παρασκευάζεται με 3D εκτύπωση.

Πρόκειται για ένα φάρμακο το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά που πάσχουν από ορισμένους τύπους επιληπτικών κρίσεων. Το δισκίο παρασκευάζεται μέσω πολυεπίπεδης διαδικασίας μέσω 3-D εκτύπωσης και διαλύεται, όταν λαμβάνονται από το στόμα με κάποιο υγρό.

Η παρασκευάστρια εταιρεία από το Οχάιο των ΗΠΑ αναφέρει ότι το σύστημα εκτύπωσης μπορεί να παράγει ισχυρές δόσεις του φαρμάκου έως και 1.000 mg σε μεμονωμένα δισκία.

Μετά την “σφραγίδα” του FDA αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του Spritam από 3D εκτύπωση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016.

http://www.nbcnews.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Τυφλή έγκυος “βλέπει” το αγέννητο παιδί της με 3D εκτύπωση υπερήχου!

Νέο πρόσωπο με την βοήθεια τρισδιάστατης εκτύπωσης!