Γεγονός οι νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn στην Θεσσαλονίκη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
medisyn
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων και της πλέον σύγχρονης εργαστηριακής αυτοματοποίησης, του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn, στην Θεσσαλονίκη.

Με την συμμετοχή άνω των 150 Εργαστηριακών Ιατρών, Πανεπιστημιακών Ιατρών και παραγόντων της τοπικής κοινωνίας, σε μια εκδήλωση τόσο εορταστικού χαρακτήρα αλλά και εκπαιδευτικού, αφού συνοδεύτηκε με την επιστημονική παρουσίαση θεμάτων αιχμής της εργαστηριακής ιατρικής, η Θεσσαλονίκη πλέον αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην Βόρειο Ελλάδα και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν από το ΔΣ του Medisyn, ο κος Γεώργιος Βιδάκης, ο κος Παναγιώτης Μακρίδης, η κα Μαρία Καλαμάρη, ο κος Θεόδωρος Μπόνος, η κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Παντελιάδης Παναγιώτης, ο τ. Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ , ομότιμος καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας κ. Ντόμπρος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας κ. Μαλισιόβας Νικόλαος , καθηγητής Μικροβιολογίας του Ιατρικού τμήματος ΑΠΘ, η ομότιμη καθηγήτρια Βιοπαθολογίας – Ανοσολογίας του Ιατρικού τμήματος ΑΠΘ κ. Ορφανού-Κουμερκερίδου, ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Ιατρικού τμήματος ΑΠΘ , Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ κ. Πολυζωίδης Κων/νος, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης κ. Φυτίλη Χριστίνα, κα..

Την Εκπαιδευτική ημερίδα, που έγινε το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, άνοιξαν η κα Ευαγγελία Κουσκούνη, Επιστημονική Σύμβουλος του Medisyn, καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ο κος Κυριαζής Γεώργιος, Επιστημονικός Σύμβουλος Medisyn Β. Ελλάδος, καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, δίνοντας έμφαση τόσο στην σημαντικότητα της δια βίου μάθησης των Ιατρών όσο και στο γεγονός ότι πλέον η επιστημονική εκπαίδευση απέκτησε τον δικό της μόνιμο χώρο φιλοξενίας και στην Θεσσαλονίκη.

‘’Σε μια εποχή φτωχοποίησης, λόγω κρίσης, διαδικασιών, ποιοτικών προδιαγραφών και οραμάτων, ο Medisyn προχώρησε σε μια μορφή καινοτομικής αυτοματοποίησης για να στηρίξει την διάγνωση που βασίζεται στην Ιατρική γνώση, την συμμετοχή, την επιστημονικότητα της μεθοδολογίας, την υψηλή ποιότητα και την ανοιχτή επικοινωνία. Με ταχύτερη Ανάλυση και Επεξεργασία, με μεγαλύτερη Αξιοπιστία, στοιχειοθετούνται με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο τα εργαστηριακά αποτελέσματα’’, δήλωσε το ΔΣ του Συνεταιρισμού μέσω του Αντιπροέδρου του κου Θεόδωρου Μπόνου.

‘’Στόχος για τους Εργαστηριακούς Ιατρούς, ιδιοκτήτες του Συνεταιρισμού, είναι η μεγιστοποίηση της ποιότητας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους και η εδραίωση του Medisyn, ως πρωταγωνιστή, στις προκλήσεις του υπό διαμόρφωση περιβάλλοντος του Ελληνικού Συστήματος Υγείας. Όραμα τους να αποτελέσουν τόσο πόλο έλξης εξαγωγών υπηρεσιών υγείας στις γείτονες αγορές όσο και εστία ανάπτυξης μιας πρωτοβάθμιας φροντίδας με επίκεντρο τον Ιατρό, την Ποιότητα και το χρήσιμο Ιατρικό Αποτέλεσμα.

Με τα νέα μας ολοκληρωμένα, ανοιχτά και πλήρες αυτοματοποιημένα συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας Βιολογικών υγρών, τόσο στο Εργαστήριο των Αθηνών όσο και σε αυτά της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, πετυχαίνουμε:

1.       Την ανάλυση περισσότερων δειγμάτων σε μικρότερο χρόνο, και αύξηση της παραγωγικότητας.

2.       Τον συνδυασμό βιοχημικών, αιματολογικών, παραμέτρων πήξης , θολοσιμετρικών και τριών τεχνολογιών χημειοφωταύγειας σε μία γραμμή αυτοματοποίησης. Δίνουμε έτσι την δυνατότητα της επιλογής της καλύτερης μεθοδολογίας για κάθε τεστ ξεχωριστά.

3.       Παρέχουμε ασφάλεια καθώς διαθέτουμε το μόνο σύστημα στην Ελλάδα παραγωγής περισσότερων από 400 παραμέτρων ταυτόχρονα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,  καθώς οι πιο κρίσιμες από αυτές μπορούν να αναλυθούν με περισσότερες από μία τεχνολογίες. Έχουμε την δυνατότητα παραλαβής και φόρτωσης  των δειγμάτων χωρίς ΚΑΜΙΑ παρέμβαση ανθρώπινου χεριού  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, καθώς μετά από την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας τα σωληνάρια πωματίζονται για την διατήρηση της ποιότητας του δείγματος.

4.       Έχουμε την δυνατότητα αυτόματης ανάκλησης των δειγμάτων για επανάληψη και επιπλέον τεστ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, καθώς το κάνουμε με ασφάλεια γιατί η αποθήκευση των δειγμάτων γίνεται σε ψυχόμενο χώρο αμέσως και αυτόματα, μετά από κάθε κύκλο ανάλυσης δείγματος.

5.       Αναλύουμε με ασφάλεια ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, καθώς τα αποτελέσματα φιλτράρονται από ειδικό λογισμικό που λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες ανάλυσης, τα μηνύματα των αναλυτών, και ειδικούς κανόνες που θέτουμε εμείς σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους Ιατρούς μας.

6.       Ερμηνεύουμε τα αποτελέσματα βασιζόμενοι στην εμπειρία και την γνώση ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ, καθώς το λογισμικό σύστημα επιτρέπει την ταυτόχρονη παρακολούθηση από περισσότερους του ενός επιστήμονες του εργαστηρίου μας.’’

Ήταν μερικά από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Δ/της του Medisyn κος Μανόλης Κουταλάς.

‘’Μαζί με τους Ιατρούς μέλη μας και τους συνεργάτες μας και μετά από 20 χρόνια δραστηριοποίησης, αποδεικνύουμε σε όλους ότι τα Συνεταιριστικά Επιχειρησιακά Σχήματα, όχι μόνο έχουν θέση στην λεγόμενη αγορά, αλλά μπορούν να αποτελέσουν και τους θετικούς της πρωταγωνιστές. Με οδηγό μας το όραμα για μια εκσυγχρονισμένη και ποιοτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μακριά από κερδοσκοπίες και ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα, καταθέτουμε καθημερινά, εμπράκτως, τα δικά μας διαπιστευτήρια αναφορικά με το πώς γίνεται να επιτευχθεί το χρήσιμο, ποιοτικό και αξιόπιστο αποτέλεσμα υγείας για τον εξεταζόμενο πολίτη μέσα από χρηματοοικονομική αυτοτέλεια και υγεία’’.  Ήταν η δήλωση του Προέδρου του Medisyn κου Βιδάκη Γεώργιου

‘’Δεσμευόμαστε τόσο προς τα μέλη και τους συνεργάτες μας αλλά κυρίως απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία, που είναι και οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών μας, να συνεχίσουμε σε αυτή την διαδρομή, χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις. Όλοι Μαζί μπορούμε και Περισσότερα και Καλύτερα’’, δήλωσε, μεταξύ άλλων, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.