Γεγονός η πρώτη διπλή μεταμόσχευση χεριών σε 8χρονο στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Ως “ιατρικό θάυμα” χαρακτηρίζεται η περίπτωση του 8χρονου Zion Harvey από την Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, που έγινε το πρώτο παιδί στην ιστορία που έκανε διπλή μεταμόσχευση χεριών μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων στην Φιλαδέλφεια.

Ο μικρός είχε προηγουμένως χάσει και τα δύο του χέρια και πόδια από ακρωτηριασμό λόγω καρκίνου και είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού μετά από μια μεγάλη μόλυνση όταν ήταν δύο χρόνων.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε μάθει να τρώει, να γράφει και ακόμα και να παίζει βιντεοπαιχνίδια χωρίς χέρια! Τώρα λέει ότι ανυπομονεί να είναι σε θέση να πετάξει μια μπάλα και πάλι με τα δικά του χέρια.

Χρειάστηκε μια ομάδα από 40 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό από την πλαστική και επανορθωτική χειρουργική, την ορθοπεδική χειρουργική, την αναισθησιολογία και την ακτινολογία, για να φέρουν επιτυχώς εις πέρας αυτήν την πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση.

Οι χειρουργοί πρώτα συνέδεσαν τα οστά και μετά τις φλέβες από νέα άκρα του μικρού Zion. Μόλις το αίμα άρχισε να κυκλοφορεί, οι χειρουργοί συνέδεσαν τους τένοντες, τους μυς και τα υπόλοιπα νεύρα.

http://www.rte.ie/