Γ. Βαρουφάκης: «Ιδεοληψίες» των θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα

Handover ceremony of Yanis Varoufakis in Athens
Το γεγονός ότι έχει δεχτεί μεγάλες πιέσεις φια αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και στα ...φάρμακα σχολίασε χθες μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η κυβέρνηση δέχεται ισχυρότατες πιέσεις για νέες αλλαγές στα φαρμακεία (ίσως ΜΥΣΥΦΑ κ.α.) όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μάνου Κόνσολα για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Πάντως τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ίδιος προβάλουν έντονη επιχειρηματολογία για να μη συμβεί κάτι τέτοιο και σχολίασε κατά λέξη:

"Έχω δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις να υπάρξουν αυξήσεις ΦΠΑ των νησιών σε βαθμό που νομίζω ότι πρέπει να αναχθεί στη σφαίρα της ψυχιατρικής, ο λόγος για τον οποίο πηγαίνεις στην Ουάσιγκτον και εκεί που υπάρχουν τόσες χιλιάδες σημαντικά θέματα να συζητηθούν, σε πιέζουν για το ΦΠΑ στα νησιά ή για τα φαρμακεία. Υπάρχουν κάποια ιδεολογήματα, κάποιες ιδεοληψίες των θεσμών που νομίζω ότι κάποια στιγμή όταν θα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία της διαπραγμάτευσης καλό είναι να τη συζητήσουμε για να την αναλύσουμε, να δούμε γιατί".

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends