Γ. Βαρουφάκης: «Ιδεοληψίες» των θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα

  • Iatropedia
Το γεγονός ότι έχει δεχτεί μεγάλες πιέσεις φια αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και στα ...φάρμακα σχολίασε χθες μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η κυβέρνηση δέχεται ισχυρότατες πιέσεις για νέες αλλαγές στα φαρμακεία (ίσως ΜΥΣΥΦΑ κ.α.) όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μάνου Κόνσολα για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Πάντως τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ίδιος προβάλουν έντονη επιχειρηματολογία για να μη συμβεί κάτι τέτοιο και σχολίασε κατά λέξη:

«Έχω δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις να υπάρξουν αυξήσεις ΦΠΑ των νησιών σε βαθμό που νομίζω ότι πρέπει να αναχθεί στη σφαίρα της ψυχιατρικής, ο λόγος για τον οποίο πηγαίνεις στην Ουάσιγκτον και εκεί που υπάρχουν τόσες χιλιάδες σημαντικά θέματα να συζητηθούν, σε πιέζουν για το ΦΠΑ στα νησιά ή για τα φαρμακεία. Υπάρχουν κάποια ιδεολογήματα, κάποιες ιδεοληψίες των θεσμών που νομίζω ότι κάποια στιγμή όταν θα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία της διαπραγμάτευσης καλό είναι να τη συζητήσουμε για να την αναλύσουμε, να δούμε γιατί».