Γ. Πατούλης στο iatropedia: Οι γιατροί θα γίνουν μετανάστες ή υπάλληλοι σε μεγάλα τραστ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μιλώντας στο iatropedia ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, προειδοποιεί ότι "με τους τρόπους που διαχειρίζονται τους επιστήμονες και ειδικά τους γιατρούς από την κυβέρνηση, η κατάληξη θα είναι να κλείσουν όλα τα ιατρεία της γειτονιάς και τα βιοχημικά εργαστήρια και να γίνουν μετανάστες είτε φθηνό ιατρικό δυναμικό σε μεγάλα ιατρικά τραστ οι περισσότερες ιδιώτες γιατροί. "Θα πρέπει να καταλάβουν οι εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας", αναφέρει ο κ. Πατούλης, "ότι νομοθετούν επικίνδυνα για το επιχειρείν και τους επιστήμονες. Πρώτα η νομοθετική εξουσία θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα και στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό τους και να ξέρουν ότι θα γραφτούν με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία της επιστήμης και των νέων μεταναστών που θα έχουν φύγει από την χώρα".

Στο ερώτημα που θέσαμε στον πρόεδρο του ΙΣΑ αν αναμένει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιο που θα βελτιώνει την κατάσταση που βλέπουν αυτήν την στιγμή μπροστά τους οι ιδιώτες γιατροί, απάντησε ότι «οι εγκύκλιοι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους νόμους. Όποια επεξήγηση ή βελτίωση χρειάζεται αυτήν την στιγμή για να μην οδηγηθούμε στα χειρότερα, πρέπει να γίνει με νέο, ολοκληρωμένο νόμο. Οι εγκύκλιοι μέχρι τώρα έχουν μπερδέψει εκ νέου το τοπίο».

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το ΔΣ του ΙΣΑ στα γραφεία του συλλόγου, με τους εκπροσώπους των επιστημονικών Ενώσεων, με θέμα «το νέο ληστρικό ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα». Στο πλαίσιο της συνάντησης, η νομική και η οικονομική υπηρεσία του ΙΣΑ, ενημέρωσε τους παριστάμενους, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το νέο σύστημα για τον ιατρικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν το νέο σύστημα οδηγεί σε άμεση δήμευση του εισοδήματος των γιατρών σε ποσοστό που ξεπερνά το 75% και πρόκειται να οδηγήσει στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους ενώ απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο πρόεδρος του Γ. Πατούλης καθώς και μέλη του Δ.Σ κάλεσαν τον ιατρικό κόσμο να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο ΙΣΑ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ,για να αποτρέψει τις δυσμενείς εξελίξεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ μετά την συνάντηση, «όλοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τη θανατική καταδίκη του επιστημονικού κόσμου της χώρας και την επαγγελματική εξαθλίωση του ιατρικού κλάδου. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων.», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης».

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο ΙΣΑ πρόκειται να οργανώσει μεγάλη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 10.30 π.μ. ,στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Από το Δ.Σ του Ι.Σ.Α. παρέστησαν:
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο κος Φώτης Πατσουράκος, Ταμίας του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ και ως Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, ο κ. Ιωάννης Δατσέρης, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.), ο κ. Σωτήρης Καλιαμπάκος Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιατρών στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια Αθήνας (ΣΕΙΙΝΑΠ), ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, Μέλος Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος ΣΕΥΠ και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)
Από τις Επαγγελματικές Ενώσεις παρέστησαν:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοκοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) κ. Τσάτσος Αναστ., Γενικός Γραμματέας, τ. Αντιπρόεδρος ΕΠΝΕΛ,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, Πρόεδρος, κ. Κλεινάκης Ιωάννης, Γραμματέας,
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, κ. Δημόπουλος Βασ., Γενικός Γραμματέας,
Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Πλακιώτης Αναργ. Γενικός Γραμματέας,
Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος Πρόεδρος,
ΕΝ.Ι.-ΕΟΠΥΥ, κ. Χατζούδης Σταύρος, Ειδικός Γραμματέας,
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών – Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ), κ. Κραμποβίτης Σπ., Πρόεδρος,
Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, κ. Χρονόπουλος Αναστάσιος, Πρόεδρος
Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων-Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, κ. Θωμόπουλος Ανδ., Ειδικός Γραμματέας
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κ. Φούσκας Δημ., Γενικός Γραμματέας
Ένωση Ελλήνων Ελευθεροεπαγγελματιών ΩΡΛ, κα Κεσίδου Όλγα, Πρόεδρος
Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, κ. Σταμούλης Νίκος, Αντιπρόεδρος

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.), κ. Βουγιούκας Γεώργ. Πρόεδρος