Γ. Μπασκόζος: Φθηνότερα για την Πολιτεία αλλά διαθέσιμα στους ασθενείς τα φάρμακα του καρκίνου

  • Iatropedia
Πάταξη της διαφθοράς, μείωση στις τιμές των ακριβών φαρμάκων, διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλά και προσλήψεις σε ΕΣΥ- ΠΕΔΥ επανέλαβε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα ο γενικός γραμματέας του ΥΥΚΑ, Γιάννης Μπασκόζος. Κατά τα άλλα, τρεις σημαντικές έρευνες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά χθες στο πλαίσιο συνεδρίου για τον καρκίνο. Η πρώτη αφορά την "Ισότητα στην πρόσβαση σε περίοδο λιτότητας από τους καθηγητές Κωνσταντίνο Συρίγο και Κυριάκο Σουλιώτη, η μελέτη "Χαρτογραφώντας το «ταξίδι» των ασθενών με καρκίνο του μαστού στα ελληνικά ογκολογικά νοσοκομεία από την κ. Δάφνη Καϊτελίδου και οι "Στοχευμένες θεραπείες ως ένα μοντέλο προστιθέμενης αξίας για την Ογκολογία: Παρούσες τάσεις και μελλοντικές προκλήσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από τις απόψεις των Επαγγελματιών Υγείας¨από την κ. Τίνα Τρίψα και τον κ. Μιχάλη Καλπαξόγλου, IPSOS.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Θέματα όπως είναι οι επιπτώσεις του καρκίνου στη δημόσια υγεία, την οικονομία και την κοινωνία αλλά και τα προβλήματα και οι προκλήσεις που θέτει ένα περιβάλλον λιτότητας στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, τέθηκαν επί τάπητος στο Cancer Policy & Economics Conference: «Ensuring Quality and Equality of Treatment» που διεξήχθη στην Αθήνα. Στο συνέδριο μίλησε εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και αντικαθιστώντας τον απόντα για λόγους υγείας υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο γενικός γραμματέας ΥΥΚΑ Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση και στην υγειονομική φτώχεια που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα…

Ο κ. Μπασκόζος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε σπατάλη προ κρίσης, η οποία εμπεριείχε και στοιχεία διαφθοράς, η οποία πλέον δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή». Επίσης ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, καθώς και για την ανάγκη αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και στους γιατρούς.

Ανέφερε δε ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση και για τα φάρμακα του καρκίνου και την τιμή τους, με δέσμευση όλα τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση της τιμής των φαρμάκων θα επανεπενδύονται στην Υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο καρκίνος δίνει σημάδια!

Καρκίνος Προστάτη: Σοβαρή Κακοήθεια ή ''Λιοντάρι Χωρίς Δόντια'';