Φθηνές αλλά υγιεινές συνταγές- Part 2

  • Iatropedia
Η υγιεινή διατροφή δεν απαιτεί να ξοδεύουμε πολλά χρήματα. Αρκεί να έχουμε φαντασία και αγάπη για την μεσογειακή κουζίνα. Δείτε σήμερα τρεις συνταγές για όλη την οικογένεια που κοστίζουν ελάχιστα χρήματα. Μετά το θέμα που διαβάσατε με μεγάλο ενδιαφέρον προ ημερών, σας δίνουμε άλλες τρεις συνταγές.

Ριζότο λαχανικών

Χρειάζεστε ένα πακέτο ρύζι για ριζότο, δύο κολοκύθια, δύο μελιτσάνες, δύο πιπεριές και λίγο μαϊντανό. Σωτάρετε το ρύζι 2 λεπτά μέσα ελαιόλαδο, συμπληρώνετε μέσα τα λαχανικά κομμένα σε κύβους και βάζετε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Το ριζότο θα είναι έτοιμο σε 15 λεπτά αλλά πρέπει να είστε συνεχώς από πάνω ώστε να προσθέτετε νερό και να ανακατεύετε. Θα γίνει πιο νόστιμο αν στο τέλος προσθέσετε λίγο γάλα να βράσει αντί για το τελευταίο νερό και λίγο τριμμένο τυρί αλλά και έναν κύβο λαχανικών. Μόλις το κατεβάσετε από την φωτιά πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό προαιρετικά.

Μανιτάρια με πατάτες φούρνου

Τα μανιτάρια πλευρώτους όταν ψήνονται μιάζουν με κρέας ψητό. Η συνταγή ωστόσο μπορεί αν γίνει με όλα τα μανιτάρια αρκεί να είναι φρέσκα. Αραδιάστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα από κάτω, βάλτε δίπλα τους λεπτές ροδέλες πατάτας και ρίχτε από πάνω λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη ξερή, εφόσον σας αρέσει. Ψήστε τα επάνω-κάτω στις αντιστάσεις για μισή ώρα με 45 λεπτά. Θα σας ενθουσιάσουν.

Φακές σαλάτα

Συνηθίζουμε να τις τρώμε σε σούπα. Αλλά οι φακές, αν τις νεροβράσουμε και τις στραγγίξουμε, μπορεί να καταναλωθούν με ντομάτα, αγγούρι αλλά και μαρούλι ως κρύα σαλάτα με ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο ή απλό. Οι υπόλοιπες μάλιστα φυλλάσσονται πολλές ημέρες σε ένα μπολ με καπάκι στην συντήρηση του ψυγείου.