Φουντώνει ο πόλεμος για τα φάρμακα! Σε κόντρα υπ.Υγείας- Λοβέρδος- ΕΟΦ

  • Iatropedia
Νέες διαστάσεις παίρνει πλέον η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριο Σαλμά με αφορμή την «πατρότητα» του νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης των φαρμάκων. Στη διαμάχη μπήκε και ο πρόεδρος του ΕΟΦ. Δείτε τι λένε όλες οι πλευρές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μήλον της Έριδος φαίνεται ότι έχει γίνει το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των φαρμάκων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Μ.Σαλμάς. Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τον κατηγόρησε ότι οικειοποιείται το σύστημα χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη δική του συμβολή ενώ αντίστοιχες ευθύνες καταλόγισε και στον πρόεδρο του ΕΟΦ.

Σε μια κίνηση μάλλον υποστήριξης προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθηγητής Γιάννης Τούντας απαντά πως το νέο σύστημα δε στηρίζεται σε νόμο Λοβέρδου αλλά αποτελεί ουσιαστικά ένα δημιούργημα του Οργανισμού που ξεκινά από το 2010.

Διαφορετικά όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Τούντας: «ασφαλώς και δεν θα παρέλειπα να αναφέρω το συγκεκριμένο νόμο, όπως δεν παραλείπω σε κάθε ευκαιρία να εξάρω τη συμβολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας στην επίτευξη της σημαντικής μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και στην εφαρμογή καινοτόμων διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Ωστόσο αυτή η ενέργεια φαίνεται ότι προκάλεσε νέα αντίδραση στο στρατόπεδο Λοβέρδου ο οποίος με νέα διευκρινιστική του ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά στο νόμο που δημιουργήθηκε επί υπουργίας του και στον οποίο βασίστηκε τελικά το νέο σύστημα παρακολούθησης των φαρμάκων.

Όλα δείχνουν πάντως πως εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων αλλά και του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού η πολιτική ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται καθημερινά ενίοτε και χωρίς κανένα όφελος για τους Έλληνες ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσα ξοδεύει ο ΕΟΠΥΥ για… γραμματόσημα αλληλογραφίας;

Δήμος Τήνου: Σε κίνδυνο ασθενείς και τουρίστες από την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας!

Πότε θα πάρουν τα χρήματά τους γιατροί και προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ;

Δεν ήταν συναχωμένος. Από τη μύτη του έσταζε ο εγκέφαλος του. ΒΙΝΤΕΟ

Τι είναι η “αμυντική ιατρική” και ποιες οι οικονομικές της επιπτώσεις;