Φόρος καπνού αντί για «25ευρω»! Άδειασμα Άδωνι από Μαξίμου

  • Iatropedia
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος δηλάδη, τα βρήκαν για το μέτρο με το "25ευρω" στα νοσοκομεία, αφήνοντας έξω από την απόφασή τους τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η ενδοκυβερνητική κρίση που είχε ξεσπάσει με αφορμή το «25ευρω» χαράτσι στα νοσοκομεία έληξε τελικώς αλλά με μεγάλο χαμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σαμαράς και Βενιζέλος που συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους και να τα βρουν. Στη…σύμπνοιά τους αυτή άφησαν απ έξω τον υπουργό Υγείας ο οποίος βρέθηκε προ τετελεσμένων αποφάσεων.

«Απλώς διαβιβάστηκε η απόφαση των δύο αρχηγών στον κ.Γεωργιάδη ο οποίος πρέπει να την εφαρμόσει» έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φανερά ικανοποιημένο από την εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τελευταία στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανιζόταν σκληρός υποστηρικτής του μέτρου με τα 25 ευρώ και μάλιστα δήλωνε επισήμως και ανεπισήμως οτι δεν κάνει πίσω.

Τελικώς αυτό που θα εφαρμοσθεί είναι ένα χαράτσι για τους καπνιστές, 5 λεπτών ανά πακέτο τσιγάρων ή καπνού, το οποίο θα πηγαίνει υπέρ του τομέα της Υγείας.

Από την Τετάρτη το πρωί μαλιστα θα σταματήσει η είσπραξη του «25ευρου» σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας το οποίος είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από 1.1.2014.

Θα ακολουθήσει ειδική τροπολογία που θα επιβαρύνει τα προιόντα καπνού με 5 λεπτά ανά πακέτο ώστε τα χρήματα που συγκεντρώνονται να μπορούν να κατευθυνθούν στον τομέα της υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού.Τροπολογία που μπορει να κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών και θα ισχύει από τη στιγμή της κατάθεσής της.

Πάντως Σαμαράς και Βενιζέλος φαίνεται ότι αποφάσισαν να βρουν τη χρυσή τομή εν όψει και των εκλογών όπου το κλίμα είναι ήδη βαρύ στους πολίτες μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο 8 Ιανουαρίου! Δείτε την εγκύκλιο

Ξεκινά ο νέος ΕΟΠΥΥ! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Όλες οι αλλαγές

«Τσουνάμι» αλλαγών και στα νοσοκομεία! Πως θα λειτουργούν σε λίγους μήνες!

Στο δρόμο τα “φύλλα πορείας” για γιατρούς -εργαζόμενους ΕΟΠΥΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών