Φόρμα Άρνησης Εμβολιασμού από τους Έλληνες παιδιάτρους

  • Iatropedia
Δυναμική απάντηση στους πρεσβευτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος δίνουν οι Έλληνες παιδίατροι μέσω της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας ζητώντας τους να  συμπληρώνουν στο εξής Φόρμα Άρνησης Εμβολιασμού. Η φόρμα δημιουργήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕΠ, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης Αμερικανικής και η συμπλήρωσή της είναι προαιρετική.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στόχος των παιδιάτρων είναι από τη μία πλευρά οι γονείς θα αντιληφθούν τι ακριβώς αρνούνται και ενδεχομένως να αναθεωρήσουν την άποψή τους για την τακτική μη εμβολιασμού των παιδιών τους, από την άλλη οι ίδιοι οι παιδίατροι ως επαγγελματίες θα διαθέτουν αποδεικτικό στοιχείο εφόσον αυτό ζητηθεί ή χρειαστεί σε περίπτωση σοβαρής νόσησης των παιδιών αυτών.

Η Εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα άρνησης εμβολιασμού στο ιατρείο επαφίεται αποκλειστικά στην διαχειριστική ικανότητα του κάθε παιδιάτρου και την σχέση που έχετε με τους γονείς του παιδιού.

Η φόρμα άρνησης αποτελεί στην ουσία μια διαδικασία που μπορείτε να επικαλεστείτε για να πείσετε τους γονείς ότι είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη ο μη εμβολιασμός των παιδιών τους και ότι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτή υπογράφοντας το έγγραφο αυτό».