Φοιτητές ιατρικής σε «αποστολή» στήριξης απομακρυσμένων Κ.Υ. και Περιφερειακών Ιατρείων

  • Iatropedia
Αποστολή φοιτητών Ιατρικής σε ακριτικά σημεία της Ελλάδας με σκοπό την παροχή βοήθειας στα Κέντρα Υγείας θα πραγματοποιηθεί και φέτος μέσω του προγράμματος Ιατρική Απόβαση 2015. Το πρόγραμμα οργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1997 από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, σε συνεργασία με μονάδες Υγείας και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά βοήθειας στους γιατρούς των απομονωμένων από τα μεγάλα αστικά κέντρα μονάδων Υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου τους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και αυξάνεται ο πληθυσμός στις περιοχές αυτές λόγω διακοπών…

Το πρόγραμμα φέτος ξεκίνησε στις χώρα 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Σε κάθε προορισμό αποστέλλονται 2 φοιτητές οι οποίοι παραμένουν επί μία εβδομάδα.

Οι φετινοί προορισμοί της Ιατρικής Απόβασης είναι οι εξής:

-Αίγινα

-Αρεόπολη

-Αστυπάλαια

-Γαλατάς

-Ιθάκη

-Ίος

-Καστελόριζο

-Κέρκυρα (Αγ. Μάρκος) Κύθνος

-Κως

-Λέσβος (Πλωμάρι, Πολιχνίτος)

-Λήμνος Λουτράκι Μήλος Παξοί

-Πάρος

-Ρόδος (Αρχάγγελος/Γεννάδι) Σέριφος

-Σφακιά

-Τήνος

-Φολέγανδρος

Το πρόγραμμα εξάλλου αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες.