Φυσικά εντομοαπωθητικά για καλοκαίρι χωρίς…επιθέσεις

  • Iatropedia
Κουνούπια, μύγες, μυρμίγκια και κατσαρίδες χαλούν τις καλοκαιρινές νύχτες μας και μας οδηγούν στην χρήση χημικών ουσιών που βλάπτουν την υγεία μας. Δείτε πως μπορούμε να τα διώξουμε με πιο φυσικούς τρόπους.

Κουνούπια

Με ¼ του ποτηριού ξύδι, 2 κούπες νερό και 10 σταγόνες μέντας ή ευκάλυπτου και έχετε έτοιμο το φυσικό εντομοαπωθητικό. Αν μάλιστα έχετε κοντά σας μια γλάστρα με ο δυόσμος, μια με δεντρολίβανο, και μια τρίτη με μελισσόχορτο, σωθήκατε!

Κατσαρίδες

Αφήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού και ειδικά στις γωνίες και δίπλα σε ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας φλούδες αγγουριών. Επίσης, βάλτε σε σε ντουλάπια, περβάζια παραθύρων και εξωτερικές πόρτες φύλλα δάφνης, και γλυτώσατε!

Μυρμήγκια

Ωεκάστε π΄πανω στα μυρμίγκια κανέλα, ναφθαλίνη ή καπνό τσιγάρου. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψεκάζοντας επάνω στη φωλιά τους . Τέλος, μέντα τα απωθεί.

Μύγες

Φακελάκια τρυπητά στο εσωτερικό των οποίων έχετε βάλει μέντα, φύλλα δάφνης, ήσκόρδα σε γενικές γραμμές τις απωθούν. Εξάλλου, το λάδι από ευκάλυπτο αν το ραντίσετε σε ένα ύφασμα και το κρεμάσετε στον χώρο μου κάθεστε, διώχνει τις μύγες.