Φαρμακοποιοί: «Βάζουμε λουκέτο στα φαρμακεία αν…»! Ο πόλεμος της ασπιρίνης με την τρόικα

  • Iatropedia
Μπροστά σε μια θύελλα αντιδράσεων από τους φαρμακοποιούς θα βρεθεί η κυβέρνηση σε περίπτωση που τελικώς περάσει σήμερα η θέση της τρόικας να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και στα σούπερ μάρκετ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία …δεσμεύονται ότι θα κάνουμε οι φαρμακοποιοί σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδεχτεί την πρόταση της τρόικας για διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και στα σούπερ μάρκετ καθώς θεωρούν αιτία πολέμου μια τέτοια ενέργεια.

Η συνάντηση Άδωνι-τροικανών είναι σήμερα στις 17:00 το απόγευμα οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Παρότι ο κ.Γεωργιάδης εμφανιζόταν αρχικά βέβαιος ότι θα περάσει η άποψη του να μειωθούν οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ και να μην πωλούνται εκτός φαρμακείων, φαίνεται όμως ότι όλα είναι ανοικτά καθώς οι δανειστές μας δεν πείθονται.

Γι αυτό και οι φαρμακοποιοί είναι στα …κάγκελα και αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης πριν προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους οι οποίες είναι βέβαιον ότι θα περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις καθώς αν τα συγκεκριμένα σκευάσματα φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα δούνε το εισόδημά τους να μειώνεται περαιτέρω. Γι αυτό και συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Μάλιστα διαμηνύουν ξεκάθαρα: « Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν με κλειστά φαρμακεία». Άλλωστε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί απο το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου , να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.

Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεoδοσιάδης, «δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου σε περίπτωση που η Τρόικα, υιοθετήσει οποιεσδήποτε απο τις θέσεις, όπως εκφράζονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης (σ.σ.: υποστηρίζει τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα σουπερ μάρκετ)» και συμπληρώνει: «Τα 11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά γιατί δεν θα έχουν πλέον καμιά δυνατότητα επιβίωσης».

Πάντως η κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα φαρμακεία για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι που είχε γίνει και πριν λίγα χρόνια και να έχει σοβαρό πολιτικό κόστος, επιχειρεί να πείσει τους δανειστές μας να αλλάξουν άποψη…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα επιχειρηματολογεί στους τροϊκανούς λέγοντας πως στη χώρα μας υπάρχουν 11.000 φαρμακεία πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης και τα ΜΗΣΥΦΑ είναι διαθέσιμα παντού.

Ωστόσο, άγνωσται αι βουλαί της τρόικας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κρίση του 5ευρω! Κυβερνητικός κλυδωνισμός από το εισιτήριο Άδωνι

Μετά το ΠΕΔΥ τι ετοιμάζει ο Άδωνις! Όλες οι αλλαγές

Οι δανειστές πάνε Άδωνι! Τα μεγάλα αγκάθια της Υγείας που θα συζητηθούν

Πόσοι γιατροί θα προσληφθούν στο ΠΕΔΥ! Τα κενά του Άδωνι