Φαρμακοποιοί: τα φάρμακα δεν είναι απορρυπαντικά!

  • Iatropedia
Τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά αναμένεται να συναντήσουν τελικώς οι φαρμακοποιοί για το θέμα που καίει τον κλάδο δεδομένου ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει την αγορά και να επιτρέπει τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα ΜΗΣΥΦΑ έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε Μήλον της Έριδος μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είναι υπέρμαχος της διάθεσης τους ακόμη και στα σούπερ μάρκετ σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς που θεωρούν ότι τα σκευάσματα που δε χρειάζονται συνταγή θα ακριβύνουν.

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος λίγο πριν τη συνάντηση του κλάδου με το υπουργείο Ανάπτυξης (πιθανώς με τον υφυπουργό Αθανάσιο Σκορδά) επισημαίνει ότι ο κ.Σκορδάς «ταύτισε τα φάρμακα με τα απορρυπαντικά» ενώ στην Αγγλία που απελευθερώθηκε η διάθεσή τους, οι τιμές τους εκτοξεύθηκαν.

Ενδειτικά τα παραδείγματα που φέρνει ο κ.Λουράντος:

-Η VOLTAREN GREAM σε συσκευασία των 100 gr έχει λιανική τιμή … 12,99 λίρες ….δηλ. 15,85 ευρώ όταν εδώ η ίδια συσκευασία στοιχίζει 4,99ευρώ.

-Ομοίως το NUROFEN SIR. 1OOmg/5ml σε συσκευασία των 200ml έχει λιανική τιμή … 6,29 λίρες… δηλ. 7,67 ευρώ όταν εδώ τα 150ml στοιχίζουν 2,44 ευρώ.

-Επίσης το PANADOL EXTRA TABS σε συσκευασία των 32tabs έχει λιανική τιμή …4.45 λίρες …δηλ. 5,43ευρώ ( 0,17ευρώ/ tab.) όταν εδω οι 16tabs κοστίζουν 2,26ευρώ (0,14ευρώ/tabs).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις στο iatropedia: «Αύριο κανονικά το νομοσχέδιο για ΕΟΠΥΥ στη Βουλή»! Τι λέει για τις φήμες απόσυρσης

Μήλον της Έριδος το πλαφόν στα φάρμακα! Ισοδύναμα μέτρα αναζητά τώρα ο ΕΟΠΥΥ

Στο πόδι οι γιατροί για τα σχέδια Άδωνι! Πανυγειονομική απεργία

Η κυρία που…αναστατώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη! Ποια τρελαίνει τον υπουργό υγείας