Φαρμακοποιοί: «Συλλάβετε το δολοφόνο»!-Κλειστά φαρμακεία αύριο λόγω πένθους

  • Iatropedia
Σοκ επικρατεί στους κόλπους των φαρμακοποιών μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους Σπύρου Πουκαμισά.

Οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε έτσι άδικα τη ζωή του και ζητούν να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι. Μάλιστα για λόγους πένθους τα φαρμακεία ειδικά στον Πειραιά θα παραμείνουν αύριο κλειστά για λόγους πένθους ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι. Σε εξάωρο κλείσιμο θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Και η ανησυχία που επικρατεί στους φαρμακοποιούς είναι απολύτως δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς ότι ο άτυχος φαρμακοποιός έχασε τη ζωή του για ελάχιστα χρήματα και μέρα μεσημέρι. Ο κλάδος εκφράζει την ανησυχία του δεδομένου ότι πλέον κανείς δεν νοιώθει ασφάλεια όχι μόνο μέσα στο φαρμακείο του αλλά και μέσα στους ελληνικούς δρόμους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία ενός αξιόλογου συναδέλφου και αγαπητού φίλου μου. Ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί σήμερα έναν αγωνιστή φαρμακοποιό και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη.

Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και ζητάμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε ένδειξη πένθους και τιμής για τον εκλιπόντα φαρμακοποιό, θα κλείσει τα φαρμακεία του αύριο στις 15 Ιουνίου 2012, από τις 12:00 μέχρι τις 18:00. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.