Φαρμακοποιοί για διαφθορά στην Υγεία: Όσοι έκλεψαν να τιμωρηθούν!

  • Iatropedia
Ελάχιστοι είναι οι επαγγελματίες του κλάδου των φαρμακοποιών που κατά τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή, προχώρησαν σε διαφθορά ζημιώνοντας το σύστημα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό των φαρμακοποιών προέβη σε παρατυπίες από όσους ελέγχθηκαν επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση και καθήκον να ελέγχει όλους τους εμπλεκομένους παρόχους υγείας. Σε περιπτώσεις δε όπου διαπιστώνεται πραγματικό παράπτωμα συμφωνεί απόλυτα με τις επιβαλλόμενες ποινές όσο αυστηρές και αν είναι.

Ωστόσο υπογραμμίζει: “Στην συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνουμε ότι αν και αριθμητικά τα φαρμακεία έχουν δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους, οι καταλογισμοί των πολύ υψηλών ποινών αφορούν ένα ποσοστό μόλις 0,26% επί του συνόλου των φαρμακείων της χώρας.

Άρα λοιπόν οποιαδήποτε προσπάθεια στηλίτευσης ενός ολόκληρου κλάδου για απειροελάχιστες περιπτώσεις, θα θεωρηθεί ότι είναι εκ του πονηρού”.