Φαρμακοποιοί Αθήνας: «Καλό Πάσχα κ.Λοβέρδο»!

  • Iatropedia
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και αποστασιοποιούνται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που πρότεινε αναστολή κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση της Τρίτης με τον υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Οικονομικών.

Μπορεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διά του Προέδρου του Θ.Αμπατζόγλου να πρότεινε αναστολή κινητοποιήσεων μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα αποπληρωθεί άμεσα ένα μέρος των οφειλών (250 εκατ. ευρώ), ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας όμως Κ.Λουράντος τραβά τον δικό του δρόμο και εύχεται με νόημα στον υπουργό Υγείας «Καλό Πάσχα».

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Τρίτης ο κ.Λουράντος αξιοποιεί παλαιότερη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει σάλιο!!!» ίσως το μόνο για το οποίο είχε δίκιο ο κος Λοβέρδος.Μέσα σε αυτό το σκηνικό, σε αυτό το μουντό τοπίο, ο Υπουργός Υγείας και επίδοξος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το μόνο που πρόταξε για το 2012 , είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού! Όχι μόνο δεν αναφέρθηκε, αλλά δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Ο κ.Λουράντος καλεί του συναδέλφους του να διατηρήσουν την ενότητα και μιλά για κινητοποιήσεις που μόλις ξεκίνησαν.

Σε ότι αφορά στους ασφαλισμένους –ασθενείς που ταλαιπωρούνται επειδή δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα με πίστωση και τα πληρώνουν από την τσέπη τους αναφέρει: «Όσον αφορά τους ασφαλισμένους, καιρός είναι να ασχοληθεί επιτέλους μαζί τους ο έχων την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής, γνωστός σε όλους μας Υπουργός Υγείας».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας απαντά και στα κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν για «σκοπιμότητες των φαρμακοποιών για να μη λειτουργήσει ο νέος φορέας παροχών υγείας ο ΕΟΠΥΥ και να μη μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες» σημειώνοντας ενδεικτικά: «Οι φαρμακοποιοί στήριξαν όσο μπορούσαν τον ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου, τα περί «σαμποτάζ» αποτελούν ψεύδη και προσπάθεια παραπληροφόρησης».

Ο Κ.Λουράντος καταλήγοντας επισημαίνει ότι δε θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αν δε δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, αν δεν ορισθούν για όλο τον χρόνο του 2012 σταθερές ημερομηνίες εξόφλησης από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και μεταξύ άλλων αν δε σταματήσει η συζήτηση περί μείωσης του ποσοστού κέρδους.

Γι αυτό και εύχεται …Καλό Πάσχα!