Φαρμακοποιοί: Αρμαγεδδών της Υγείας ο Λοβέρδος!

  • Iatropedia
Σκληρή επίθεση στον τέως υπουργό Υγείας έκανε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος λέγοντας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο “Αρμαγεδδών της φαρμακευτικής περίθαλψης”! Παράλληλα οι φαρμακοποιοί της Αθήνας ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν τραπεζικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά φαρμάκων που θα απευθύνονται στους βαριά πάσχοντες ενώ γνωστοποίησαν λίστα με 80 καταγγελίες για έλλειψη φαρμάκων από όλη την Ελλάδα.

Σε μια κίνηση στήριξης προς τους βαριά πάσχοντες προχωρούν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θέλοντας ουσιαστικά να αποσαφηνίσουν ότι ο κλάδος δεν ευθύνεται για την τραγική έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά που βασανίζει εκατοντάδες ασθενείς.

Με τα φάρμακα αυτά θα αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά ενώ την αξιολόγηση θα την πραγματοποιεί ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί και θα θέτει προτεραιότητες.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Λουράντος δημοσιοποίησε λίστα με 80 καταγγελίες ασθενών για έλλειψη φαρμάκων από όλη τη χώρα.

Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως φάρμακα για πολλές μορφές καρκίνου, για πολυνευροπάθεια, ρευματοειδή αρθρίτιδα, νεφροπάθεια, ψωρίαση, καρδιακή ανεπάρκεια και μεταξύ άλλων ωχρά κηλίδα.

Ο κ.Λουράντος εξακόντισε σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου αφού όπως είπε κατηγορούμε για την κατάσταση όλο το πολιτικό προσωπικό των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και συμπλήρωσε: “γιατί όχι μόνο δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα αλλά αντίθετα με τα νομοθετήματα τους επέτειναν το πρόβλημα. Κατηγορούμε πάνω από όλα τον κ.Λοβέρδο. Είναι ο

Αρμαγεδδών της φαρμακευτικής περίθαλψης, των υγειονομικών και των ασφαλισμένων.

Ήταν πρωτεργάτης της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας. Χωρίς πρόγραμμα χωρίς σχεδιασό με ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο”.

Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) επεσήμαναν ότι δε σταματούν την κινητοποίησή τους επειδή όπως είπαν: “δεν έχουμε χρήματα να πιστώνουμε άλλο τον ΕΟΠΥΥ”.