Φαρμακεία τέλος έως και τη Δευτέρα!

  • Iatropedia
Στα εφημερεύοντα φαρμακεία θα πρέπει και πάλι να απευθύνονται οι ασθενείς για να πάρουν τα φάρμακά τους καθώς οι φαρμακοποιοί κατεβάζουν ρολά έως και τη Δευτέρα συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις που άρχισαν οι φαρμακοποιοί έως ότου κλείσει το θέμα με την τρόικα που επιμένει για άμεσες αλλαγές στον κλάδο και την αλλαγή της διάθεση φαρμάκων. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά έως και τη Δευτέρα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής να διευκρινίζει ότι ούτε το Σάββατο θα ανοίξουν τα φαρμακεία.

Ο κλάδος με τα λουκέτα επιχειρεί να ανατρέψει τις προθέσεις της τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους, διάθεση των μη συνταγραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αλλά μεταξύ άλλων και αλλαγή του τρόπου χορήγησης αδειών σε νέα φαρμακεία.

Στο μεταξύ ο κλάδος επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει διαφωνίες με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων, διαφωνία που εστιάζεται στις απόψεις της τρόικας. Άλλωστε η κυβέρνηση ανάμεσα στις αντιρρήσεις που εκφράζει στην τρόικα είναι και το θέμα των φαρμάκων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί ότι θα πεισθεί η τρόικα και θα αλλάξει τις θέσεις της δεδομένου ότι αν προωθηθούν οι αλλαγές αρκετοί φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να κλείσουν δεδομένου πως τα φαρμακεία αποτελούν συνήθως οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν με έναν εργαζόμενο.

Πάντως οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους αναμένουν τι θα γίνει με τις τελικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης τρόικας προν αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται αλλαγές στις προμήθειες των νοσοκομείων! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Μπρος γκρεμός και πίσω τρόικα! Τι θα γίνει με τα φάρμακα

Αναδρομικά και με καθυστέρηση θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ μετά την κινητικότητα!

Απίστευτο: Κουρεύτηκαν οριστικά τα φάρμακα για το 2014! Κάτω από 2 δις η δαπάνη