ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Ελεύθερο πια το ωράριο

  • Iatropedia
Ελεύθερα μπορούν πλέον όποιοι φαρμακοποιοί το επιθυμούν να ανοίγουν όλα τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης αλλά και τα Σάββατα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Αντιδράσεις στον κλάδο προκαλεί η απόφαση.

Μπορεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να περιμένει να ανοίξουν ελεύθερα τα φαρμακεία με βάση την απόφαση που υπέγραψε, ο κλάδος όμως αποφάσισε να προσθέσει ελάχιστα στο σύνολο των εφημερευόντων φαρμακείων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει να ανοίξουν επιπλέον μόνο 30% από το σύνολο των φαρμακείων που λειτουργούν στη χώρα, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι. Το συγκεκριμένο ποσοστό είχε αποτελέσει και αρχική συμφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων του κλάδου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τη σχετική απόφαση με το επιχείρημα: «τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τη διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση του κοινού, που έχουν ανάγκη φαρμάκων» κάτι όμως που βρίσκει απολύτως αντίθετους τους φαρμακοποιούς, που εκτός των άλλων θεωρούν ότι έτσι θα διευκολυνθούν οι αλυσίδες φαρμακείων που διαθέτουν και πολύ προσωπικό.