Φαρμακαποθηκάριοι προς Λοβέρδο: ελλείψεις σε φάρμακα εξαιτίας των εκπτώσεων!

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση τους στην απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να προχωρήσει σε εκπτώσεις στην χονδρική τιμή πώλησης των φαρμάκων εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος φαρμακαποθηκαρίων.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου «Η πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου, με την οποία θα επιτραπούν οι εκπτώσεις στη χονδρική τιμή των φαρμάκων προκαλεί εύλογες απορίες για την πολιτική φαρμάκου, που ακολουθεί το υπουργείο με τις συνεχείς παλινωδίες και έντονη ανησυχία για την τύχη του κλάδου των φαρμακαποθηκών, όπου απασχολούνται τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι και ο οποίος συμβάλει καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του συστήματος διανομής του φαρμάκου στη χώρα μας».

Τα μέλη του συλλόγου μιλούν για προβλήματα που αναμένεται να προκαλέσει η συγκεκριμένη απόφαση καθώς όπως σημειώνουν: «Το μέτρο των εκπτώσεων δεν είναι καινούργιο: έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή διάθεση του φαρμάκου και στην κάλυψη των αναγκών, διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και οδηγεί σε μονοπωλιακές συνθήκες. Ουδόλως δε στηρίζει τον ασθενή, καθώς οι εκπτώσεις δεν φτάνουν στον καταναλωτή, αλλά απλά αναδιανέμει τα όποια κέρδη σε όφελος των ισχυρότερων και κυρίως της φαρμακοβιομηχανίας».

Τέλος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων μιλά για εξόντωση του κλάδου καθώς το μικτό ποσοστό κέρδος του φαρμακεμπορίου μειώθηκε δραστικά με τα μέτρα του τελευταίου έτους και έχει περιοριστεί πλέον σε οριακό ποσοστό του 4,5% – 4,7%, όταν το κόστος λειτουργίας ξεπερνά συχνά ακόμη και το 4,4% που μαζί με τις επισφάλειες και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος δανεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη συνάντηση Κουτρουμάνη – Φαρμακοποιών