Φάρμακα «στοπ» 2 και 3 Ιανουαρίου

  • Iatropedia
Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων καθώς εξαιτίας του πολέμου των φαρμακοποιών με τον Ανδρέα Λοβέρδο προχωρούν σε κλείσιμο των φαρμακείων στις 2 και 3 Ιανουαρίου καθώς και στη διακοπή επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων από την 1η του νέου έτους.

Κύμα προβλημάτων περιμένει τους ασθενείς από το νέο χρόνο καθώς μετά τα προβλήματα στο νέο φορέα παροχών υγείας των ΕΟΠΥΥ, δε θα μπορούν να βρουν και φάρμακα. Και όταν θα είναι ανοικτά τα φαρμακεία για να τα βρουν θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απαντά με 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου στην απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να τους μειώσει το ποσοστό κέρδους κατά συνολικά 3%. Ταυτόχρονα από την 1η Ιανουαρίου σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων ανεξάρτητα εάν αυτά χρωστούν στους φαρμακοποιούς ή όχι.

Συνολικά οφείλονται στον κλάδο 400 εκατ. ευρώ εδώ και μήνες και η μείωση του ποσοστού κέρδους ήρθε να ρίξει περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσει υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα μειώσει το κέρδος του κλάδου κατά 1,5% για όλα τα σκευάσματα, ενώ άλλο 1,5% θα μειώνεται το κέρδος για όσους φαρμακοποιούς έχουν μηνιαίο τζίρο άνω των 40.000 ευρώ (σε μορφή έκπτωσης).

Έτσι το κέρδος των φαρμακοποιών θα καθοριστεί στο 15%.