«Η φαλακρή τραγουδίστρια» από το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Μέλη των Κοινωνικών Επανεντάξεων και Απόφοιτοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με νέους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, αποτελούν την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού. Μέσα από αυτή τη συνεύρεση εκφράζονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής, τη θεατρική παράσταση «Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ» του Ευγένιου Ιονέσκο.

 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά και τη σύνδεση της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με την κοινωνία.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών)

Ώρα έναρξης 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γραμμένο από τον Ε. Ιονέσκο το 1950, η Φαλακρή Τραγουδίστρια θεωρείται πλέον από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας καθώς και από τα πιο αντιπροσωπευτικά του ρεύματος του θεάτρου του παραλόγου. Ο Ιονέσκο παίζοντας απλά με μια μέθοδο εκμάθησης ξένων γλωσσών κατάφερε να φτιάξει ένα έργο το οποίο αναδεικνύει το υπαρξιακό κενό της εποχής του και το παράλογο της ανθρώπινης λογικής και συμπεριφοράς. Το κείμενο είναι χωρίς σχετικό νόημα – δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος το χαρακτηρίζει «αντιθεατρικό έργο». Οι δράσεις ανύπαρκτες και οι σχέσεις απολύτως τυπικές σε ένα συντηρητικό σαλόνι της Αγγλίας. Λόγια που πάνε και έρχονται απλά για να ειπωθούν, για να σπάσουν την βαριά εγγλέζικη σιωπή, λέξεις που ακροβατούν σε μια ατμόσφαιρα παγωμένη, φτιάχνουν το σκηνικό ενός ιλαροτραγικού δράματός, μιας ιλαροτραγικής κωμωδίας. Κι όμως κάτω από όλο αυτό υπάρχει η απέλπιδα προσπάθεια του κάθε ηρώα στην επιδίωξη του κάτι να συμβεί επιτέλους.

ΚΕΘΕΑ

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής.

Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.