Φάκελος Ασφάλισης Υγείας από την Δευτέρα για τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Όλες οι πληροφορίες για κάθε ασφαλισμένο στον ΕΟΠΥΥ είναι πια ηλεκτρονικά καταγεγραμμένες στον φάκελό του που διατηρεί το υπερταμείο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στις πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται όλα τα παραστατικά που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ). Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας θα είναι από την Δευτέρα στν διάθεση των γιατρών και των ασφαλισμένων και θα λύσει τα χέρια όλων στην προσπάθεια να έχει ο πολίτης μια οργανωμένη και ολιστική αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά την υγειονομική του κάλυψη.

Πρόσβαση στον φάκελό του μάλιστα θα έχει κάθε ασφαλισμένος «μπαίνοντας» με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου). Σε αυτήν την διεύθυνση εξάλλου θα μπορεί ο πολίτης να εκτυπώνει αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του, για προσωπική χρήση.

Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του.

Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στο https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson (Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).