Εξώδικο Φαρμακοποιών Αττικής κατά ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Μία απόφαση του ΕΟΠΥΥ που δίνει τη δυνατότητα μεμονωμένα σε όσους φαρμακοποιούς δεν απεργούν να εισπράττουν χρήματα από συνταγές που εκτελούν, φαίνεται ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά των σχέσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής (ΦΣΑ) με τον πρόεδρο του Οργανισμού.

Ο Σύλλογος κατέθεσε εξώδικο εναντίον του ΕΟΠΥΥ και του Προέδρου του Γεράσιμου Βουδούρη, θεωρώντας ότι στόχο είχε αυτή η απόφαση να καταργήσει ουσιαστικά την υπόσταση του συνδικαλιστικού οργάνου αλλά και να υπονομεύσει την κινητοποίηση των φαρμακοποιών που πραγματοποιούν με στόχο την είσπραξη των οφειλομένων από τα έτη 2011 και 2012.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο που υπογράφει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος: “Δια του επίμαχου ως άνω εγγράφου ο Οργανισμός σας προτρέπει εμμέσως πλην σαφώς τους φαρμακοποιούς-μέλη μας να παραβιάσουν την κατ’ ενάσκηση νομίμου δικαιώματος, ληφθείσα απόφαση της από 3.9.2012 Γενικής Συνελεύσεως για αναστολή της επί πιστώσει εκτέλεσης συνταγών ασφαλισμένων του φορέα μέχρι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμείς οφειλές και να εκτελούν συνταγές ΕΟΠΥΥ. Προς επίτευξη δε του αντισυμβατικού και παράνομου στόχου του, εισάγει διαδικασία ατομικής υποβολής των συνταγών και απ’ ευθείας πληρωμής των φαρμακοποιών μέσω Τραπέζης”.

Και συνεχίζει ο ΦΣΑ: “Καθίσταται πρόδηλο το γεγονός ότι ο Οργανισμός σας λειτουργώντας ως οιονεί νομοθετικό όργανο και σαφώς καθ’ υπέρβαση των περιοριστικά και ουχί ενδεικτικά καθορισμένων δια νόμου αρμοδιοτήτων του μεθοδεύει δια του υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 3767/04.09.2012 εγγράφου και υλοποιεί τον κακόβουλο στόχο του να υπονομεύσει και να υποσκάψει τη δίκαιη και νόμιμη κινητοποίηση μας, – καθιστώντας κενό περιεχομένου εν τοις πράγμασι το ως άνω μνημονευθέν νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που παρέχεται απ’ ευθείας στο ίδιο το νομικό πρόσωπο του Συλλόγου μας (και όχι στα κατ’ ιδίαν μέλη μας)”.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν με το εξώδικό τους να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του ΕΟΠΥΥ.