Εξιτήριο με προβλήματα για δύο! Όλες οι λεπτομέρειες για την περιπέτεια πρωθυπουργού- υπ.Οικονομικών!

  • Iatropedia
Στο σπίτι ακίνητος και χωρίς κούραση θα πρέπει να παραμείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο μάτι η οποία όμως θα του κοστίσει πολλές πολιτικές δραστηριότητες και πρωτίστως την παρουσία του στο Eurogroup. Εξιτήριο θα λάβει και ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος αύριο με άγνωστο όμως το πολιτικό του μέλλον. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα ο κ.Ράπανος (κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση) ολοκληρώθηκαν χωρίς να δείξουν κάτι το ανησυχητικό, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς όλα ήταν φυσιολογικά.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών που δεν έχει ορκισθεί ακόμη- ακριβώς εξαιτίας της εισαγωγής του στο νοσοκομείο- έπασχε από καρκίνο εδώ και χρόνια. Ωστόσο κατόρθωσε να ξεπεράσει το πρόβλημα με τις κατάλληλες θεραπείες και τη στήριξη των γιατρών. Όμως ο οργανισμός του παραμένει ευαίσθητος γι αυτό και η ανησυχία των ειδικών. Πάντως σε κάθε του δραστηριότητα ο κ.Ράπανος συμβουλεύεται το γιατρό του ειδικό ογκολόγο Πάρη Κοσμίδη ο οποίος και τον παρακολουθεί επί σειρά ετών. Ήταν και ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών πριν λίγα 24ωρα όταν ένοιωσε την έντονη αδιαθεσία.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός θα αναγκασθεί να περάσει τις επόμενες ημέρες ακίνητος στο σπίτι του κάνοντας αναγκαστικά λίγες κινήσεις έως ότου αποκατασταθεί η υγεία του ματιού του. Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασθενείς ελάχιστα μπορούν να κάνουν καθώς κάθε απότομη κίνηση ή βάρος μπορούν να ανατρέψουν τα θετικά αποτελέσματα της επέμβασης.

Το χειρουργείο ήταν βαρύ και παραμένει άγνωστο εάν και σε μία εβδομάδα από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του ή θα μπορεί να προχωρά σε περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών που αντιμετωπίζει χρόνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, παραμένει αμφίβολο εάν τελικά θα αναλάβει τα καθήκοντά του καθώς η συγκεκριμένη θέση απαιτεί πολλά ταξίδια και πολύ ταλαιπωρία.

Πάντως σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του είναι αρκετά καλή όμως θα πρέπει να γίνουν κι άλλες εξετάσεις και τότε θα προβούν σε νέες ανακοινώσεις.

Ο κ. Ράπανος περπάτησε για λίγο αλλά παρουσιάζει ακόμα αστάθεια. Σήμερα υποβάλλεται σε γαστροσκόπηση, ενώ εξιτήριο αναμένεται να λάβει είτε σήμερα το βράδυ είτε αύριο την Τρίτη.