Έξυπνα tips για να νικήστε το κρύο!

  • Iatropedia
Σε κλοιό παγετού βρίσκεται όλη η χώρα ενώ σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος δείχνει υπό το μηδέν. Ο φετινός χειμώνας φαίνεται ότι είναι ο πιο άγριος των τελευταίων ετών δείχνει το πιο άγριο πρόσωπο του. Πως να ντυθούμε για να προστατευθούμε από το κρύο ειδικά όταν ο οργανισμός μας έχει συνηθίσει σε πιο ήπιες καταστάσεις; Ποιες τροφές πρέπει να τρώμε;

Ντυθείτε σωστά

Βασική προϋπόθεση για την προστασία από το κρύο είναι τα ρούχα. Προτιμήστε τα μάλλινα ρούχα (πουλόβερ, φανέλες) αφού το μαλλί έχει την ικανότητα να μένει ζεστό και άθικτο ακόμα και όταν βραχεί. Κατά τη διάρκεια του Β παγκόσμιου πολέμου, οι Σοβιετικοί στρατιώτες πολεμούσαν καλύτερα στο δριμύ ψύχος από ότι οι Γερμανοί για έναν λόγο. Φορούσαν πολλά και ελαφριά ρούχα, το ένα πάνω στο άλλο. Αντίθετα οι Γερμανοί πίστευαν ότι θα αντιμετωπίσουν το κρύο με βαριά ρούχα.

Φάτε υγιεινά

Όταν το κρύο έξω είναι τσουχτερό πρέπει με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ο οποίος με το κρύο κάνει περισσότερες καύσεις για να αντεπεξέλθει.

Ιδανικό για αυτό είναι οι υδατάνθρακες και οι σούπες. Προτιμήστε τα γεύματα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες όπως είναι το ψωμί, τα μακαρόνια, και οι πατάτες. Μην παραμελείτε να τρώτε σούπες και να πίνετε νερό.

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ

Μπορεί να δίνει πρόσκαιρη ζεστασιά αλλά δεν είναι αρκετό για να μας κρατήσει ζεστούς.

Μάλιστα συχνά συμβαίνει μετά το αρχικό «κάψιμο» να αρχίζουμε να κρυώνουμε.