Έξι μύθοι γύρω από τις καρδιακές παθήσεις!

  • Iatropedia
Δεν κάνουν διακρίσεις χτυπούν ανελέητα άνδρες γυναίκες και παιδιά. Ο λόγος για τις καρδιακές παθήσεις οι οποίες θερίζουν τα τελευταία χρόνια.

Οι ένοχες αιτίες πολλές. Το κάπνισμα η έλλειψη άσκησης η κακή διατροφή αλλά και οι αυξημένες τιμές χοληστερίνης και υπέρτασης αυξάνουν το κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Σε μια προσπάθεια να ενημερώσει το ευρύ κοινό η Αμερικανική Καρδιολογική εταιρεία αποφάσισε να διαλευκάνει τους πιο κοινούς μύθους γύρω από αυτή πάθηση.

Αφορά μόνο μεγαλύτερες ηλικίες

Μπορεί ο κίνδυνος να αυξάνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά δυστυχώς όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι αρρωσταίνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με πρόχειρο φαγητό και είναι παχύσαρκα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου ως ενήλικες

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με στοιχεία του American Heart As­sociation 5.920 παιδιά το χρόνο παθαίνουν ανακοπή καρδιάς.

Δεν κινδυνεύουν όσοι ασκούνται

Είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η άσκηση βελτιώνει την καρδιακή υγεία μειώνει τους παράγοντες κινδύνου, αλλά δεν τους μηδενίζει.

Μην αγνοείτε την πίεση σας

Η σωστή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης αλλά και της χοληστερίνης στο αίμα αποτελεί ασπίδα προστασίας για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Υποτιμούν τα συμπτώματα

Περισσότερο οι γυναίκες από τους άνδρες υποτιμούν τα ύποπτα συμπτώματα που δείχνουν καρδιακό πρόβλημα

Η νόσος είναι κληρονομική

Εκτός από τους παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί φταίνε και τα γονίδια που κληρονομούνται από τους γονείς.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''φτερουγίζει'' η καρδιά σας;

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!